Croissant-ból szendvics
sponsored links
A croissant-tal is úgy vagyunk -mint sok minden mással- ha jót akarunk enni, akkor sütök.
Számomra ma már az elkészítése nem luxus, sem alapanyagban, sem idõben.
Nem kell bele "rengeteg" vaj, csak 12,5 dkg.
Nem kell vele 1/2 napig dolgozni, kevesebb, mint 30 perc alatt a tényleges munka megvan.
A tésztának persze meg kell kelni, erre idõt kell szentelni, de közben végezhetem egyéb teendõim.
Így ha valaki megkívánja, mérlegelés nélkül a konyhában termek, hogy elkészítsem.
Szeretem csinálni.
Ráadásul amikor croissant készül, biztos elég egy könnyû leves a késõi ebédre,
de vacsorára is tökéletes, vagy másnap reggelire, 10 óraira.
Finom forrón, melegen, langyosan, hidegen, de másnapra sem veszít vonzerejébõl.
(A képek másnap délben készültek.)
A recept már a blogon, ugyanúgy készítem, mint mindig,
az utolsó kelesztési idõ most is 2 óra hidegen, így kedvelem legjobban.
Az eredeti recept itt található:
Többféle kelesztési idõvel próbálkoztam, sütöttem a tészta elkészítése után
Érdemes mindegyik bejegyzést átfutni, mielõtt elkészíted....