Corn dog!

2014-03-31

sponsored links

Nem mondom, egy korrektül, gõz felett megmelegített buciban, kis sajttal, sült hagymával felturbózott hot-dog is tud valamit, de fényévekre van a tantrikus magasságokban járó corn doghoz képest. Miért? Hát gyorsan csináljátok meg, aztán meglátjátok!

Corn dog

Hozzávalók kb. 8 corn doghoz

  • 8 db virsli
  • 8 db grill pálcika / hurkapálca
  • 250 g kukoricaliszt
  • 50 g kukoricadara
  • 1 tojás
  • Kb. 2-2,5 dl tej (vagy víz)
  • 1 csapott teáskanál sütõpor
  • 1 púpozott teáskanál cukor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 csapott teáskanál tört bors
  • Kevés chilipehely, ha nem bírjátok ki csípõs nélkül
  • 1 teáskanál só
  • 2-3 evõkanál liszt a virsli-hempergetéshez

corn dog_1.jpg


Keverjétek össze a kukoricalisztet, a darát, a tojást, fûszereket, a sütõport, a sót és a tejet (szóval a virslin kívül végül is mindent) egy tálban. Annyi tejet adjatok hozzá, hogy egy jó sûrû palacsintatészta-szerû állagot kapjatok. Ha simára kevertétek, kanalazzátok át a tésztát egy olyan magas pohárba, amibe állítva majd belefér egy virsli (pl söröskorsó, csõpohár szokott jól mûködni). Hevítsetek olajat egy olyan edényben, amiben majd elférnek a pálcikára szúrt virslik. A virsliket hempergessétek meg lisztben, szúrjátok fel a grill pálcákra és nyakig merítsétek meg a sûrû kukoricás tésztában. Mozgassátok el kicsit a tésztát, hogy mindenhol egyenletesen vonja be a virsliket, majd óvatosan rakjátok õket a forró olajba. Sülés közben kezdjétek el néha átforgatni a corn dogokat, hogy szép egyenletesre süljenek. Ha aranybarna színük lett, kapkodjátok ki õket, csepegtessétek le papírtörlõn és már passzoljátok is le a vendégeknek az elõzõleg elkészített házi majonézetekkel együtt, aminek itt olvasható a receptje:

A házi fokhagymás majonézhez:

  • 2 tojás sárgája
  • 3 dl étolaj
  • 1 evõkanálnyi mustár
  • 1 evõkanálnyi citromlé
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál õrölt fehérbors
  • 1 kevéske reszelt szerecsendió

 házi majonéz.jpg

A két tojás sárgáját dobjátok egy közepes tálba, adjatok hozzá keveset a mustárból és a sóból is (így állítólag könnyebbel elkezd összeállni a majonéz az elején) és az egészet kevertétek össze habverõvel. Elõször cseppenként, majd nagyon vékony sugárban kezdjétek hozzáadni az olajat, miközben folyamatosan keveritek az egészet habverõvel. Fogjátok látni, hogy egy szép sûrû, sárga krémmé áll össze a tojás és az olaj keveréke, és ahogy adagoljátok hozzá az olajat, úgy lesz egyre világosabb színe. Ha az összes olaj belement, jöhet hozzá a maradék mustár, a citromlé, fehérbors, nagyon kevés frissen reszelt szerecsendió és só. A fokhagymát egy kis durvaszemû sóval zúzzátok péppé egy mozsárban és ezt is adjátok a majonézhez. Az egészet keverjétek össze, kóstoljátok meg és még állítsatok a só/citrom/bors/mustár arányon, ha szükséges. 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... szarnyasizvadasz.blog.hu/2014/03/31/c...

sponsored links

Keres?s