Cointreau ízesítésû, fûszeres bonbon - Anyák napjára

2014-05-04

sponsored links




Mindig fejtörést okoz, ha különleges alkalomra készítek bonbont. Tavaly, három különbözõ ízesítésû bonbont csomagoltam úgy, mint a virágcsokrot és nyújtottam át nagy-nagy szeretettel... (recept itt)
Most, új bonbon formába, különleges ízesítésû csokit készítettem. De, hogy még ünnepélyesebb legyen, ezüstös díszítést kaptak a bonbonok, hiszen annak szeretném adni, akivel a legkülönlegesebb, eltéphetetlen kapocs köt össze, az Édesanyámnak.



Hozzávalók:  Krém

  • 100 gr tej csoki Callebaut 33,6%
  • 80   gr fehér csoki
  • 70   ml tejszín 
  •   3   teás kan. Cointreau 60%-os
  •   2   dkg puha vaj
  •   3 db egész szegfûszeg 
  •   késhegynyi õrölt fahéj 
Burok:  28 db bonbon
  • 40 dkg 53,8 % Callebaut étcsokoládé
  •   4 gr kakaóvaj por
  •  ezüst lüszter por
Készítés: Krém
Tejszínt gyöngyözésig melegítem. Beleteszem a szegfûszeget és kb. 10 percig hagyom benne, majd kiveszem, kicsit felmelegítem, hozzáadom a darabolt csokit, az õrölt fahéjat, átkeverem, beleteszem a cointreaut és egynemûre keverem. Ha a krém 35 fok-ra hûlt, akkor hozzáadom a puha vajat, átkeverem. Ha kihûlt, botmixerrel kicsit átkeverem. Szobahõn hagyom állni.

Burok: A csokit felolvasztom, temperálom, betöltöm a krémet és lezárom a bonbonokat. Errõl a mûveletrõl (itt) olvashattok. 

A kész bonbont egy kicsi ecset segítségével áthúzom ezüst lüszter porral. Így lesz igazán ünnepélyes.










Folytats a blogon ... csokoladekreativan.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s