City Pizza ? Dijoni pizza (32 cm)

2014-05-23

sponsored links

Egy ilyen szép meleg napon egy finom fagyi után nem is kellhet más a szervezetnek, mint egy forró nyúlós sajttal szerelt pizza. Elég nehézkes a földrajzi helyem közelében megtalálni a megfelelõ pizzériát, fõleg, mivel az az elsõdleges szempont, hogy valami újat tudjak nektek mutatni. Szerencsémre azért alkalmanként fel fel tûnik egy egy új pizzéria és étterem, vagy úgy alakul, hogy olyan helyen tör rám az éhség, hogy számomra ismeretlen vendéglátók konyhájának kínálatából válogathatok. Most a barlangom közelében lettem figyelmes egy új helyre, egészen pontosan a City Pizza nevûre. A pincéren biztos újak, de az akcióik alapján azt is meg merem kockáztatni, hogy egy nem olyan régóta nyitva tartó helyrõl van szó. Ha a napokban döntötök úgy, hogy megnézitek, hogy mi újság van, akciós pizzákat és gyrost is találtok.

Esztétika,megjelenés: Ha már vannak kedvezõ áron beszerezhetõ ételek, akkor én pont az az ember vagyok, aki ezt ki is használja. Természetesen ha az eszmefuttatásom nem csal, akkor az akciós pizzával villantaniuk kell, hogy az ember legközelebb másikat is bevállaljon. A dobozuk, a pizza feliratokkal telített fajta, nem egy egyedi csoda, de a lényeg, hogy megérkezik benne a pizza. Felnyitás után az elsõ gondolatom az, hogy pont elég idõt töltött a sütõben, de az alapot kenhették volna közelebb a peremterületekhez. Igen úgy értem, hogy vastag a széle, amin nincs feltét. Kicsit beljebb mustáros, fokhagymás, tejfölös alapon csücsülnek a feltétek. A szembetûnõ színek, a lila és a sárga, a hagymának és a kukoricának köszönhetõek.Ezek közül semmivel sem spóroltak, ahol alap van, ott van kukorica és lila hagyma is. Kicsit közelebbrõl nézve azért elõkerülnek a húsfélék is. A csirkemell apró kockákra vágva kerültek a Szarvasi mozzarella sajt alá. A kategória másik képviselõje a bacon amivel szintén nem spóroltak, kockákra vágva helyezték a tésztára. A kinézet nem rossz, csak azok a fránya szélek ne lennének ekkorák.

Pont:7/10

Ízvilág: A tészta nem a legfinomabb, amit valaha ettem, de nem is hasonlít a vasárnapi pörihez kínált kenyér ízéhez. Kicsit beljebb érkezve azért elõkerülnek az ízek is. A név alapján lényegesen erõteljesebb ízû alapra számítottam. Nyomokban megtalálható a mustár íze, de inkább csak egy tejfölös alap ami a tésztán van, a fokhagyma ízt nem is igazán fedeztem fel. A lila hagyma teljesen puha lett és a kukoricával karöltve hozza az édeskés ízt. A bacon a legkeményebb a feltétek között, a füstös, enyhén zsíros ízével, uralja a terepet. A csirkemell kockák határozottan csirkemell ízûek, a fûszerezésükkel nem igazán foglalkoztak külön. A Szarvasi mozzarella sajt, bár nagyon jól mutat az étlapon, és a pizzán is szép barna pirult foltokat képzett, de extra íz élményt nem tud hozni. A Dijoni pizza nevet annyira nem tartom indokoltnak, de egy kicsit jobbféle közepes pizza ként megállja a helyét ez a kompozíció.

Pont:7/10


Mennyiség: 32 centiméterrõl van szó, amibõl nagyjából 1 -1,5 centi igazából a pizza széle. Ha még egy kicsit tovább megyünk és rálesünk a méricskélõs képre, akkor kiderül, hogy van még 0,5 centiméter, ami sajnos a sütõben maradt. Lényegében egy kb. 30 centis pizzáról beszélünk, ami telis-tele van feltétekkel. Az arányokkal nincsen gond, talán az alapot kellett volna kicsit bõkezûbben adagolni. Egy evésre természetesen így is bõségesen elég, egy lightosabb étkezésre a felezés is elképzelhetõ verzió.

Pont:8/10

Kiszállítási idõ: A fellelhetõ adatok alapján 45 perc a szállítási idõ. Szerencsére ez a hirtelen meleg, most is csak a tömegközlekedést üzemeltetõ szervezeteket lepte meg, a futárok már feltették a megfelelõ gumit. Ennek köszönhetõen tartják is amit ígérnek, ezt a pizzát például 44 perc alatt repítették a kemencébõl az asztalomra. Az idõ nem extra, de határon belül mozog, helyes.

Pont:7/10

Ár/érték: Na ez az, ami most nem teljesen a reális képet fogja mutatni, viszont ha mondjuk ma vacsira berendelitek, akkor tutira hozzá fogtok jutni a 950 forintos áron. Akciós árért nagyon megéri ez a pizza, még akkor is, ha nem ez lesz életetek legnagyobb pizzaélménye. Amúgy ezt a kategóriát 1100-1200 forintos áron készítik, ami szintén korrekt ajánlat. Ha egy jó ár/érték arányú pizzával akarjátok megsokszorozni a bevitt kalóriák számát, akkor rendeljétek és mielõtt nekiesnétek osszátok meg velünk is, hogy a tiétek hogyan is nézet ki.

Pont:9/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/city-pizza-dijoni-pizza...

sponsored links

Keres?s