Citrusos-fehérboros sárgarépa krémleves

2014-03-28

sponsored links


Sárgarépa krémleves? Nem hiszem, hogy sokak szeme felcsillanna ennek hallatán :-)))

De ez a leves minden képzeletet felülmúlóan finom... Túlzás nélkül mondom, hogy minden cseppje egy élmény, képes lettem volna csak úgy magában egy bögrébõl elkortyolgatni... Selymes, ízes - imádok borral fõzni :-)

Elkészítése nem ördöngösség, de ha valakinek mégsincs kedve/ideje tûzhely mellé állni, próbáljon ki egy új ételfutárt, a FOODPANDÁT! Semmi más teendõ nincs vele, mint beírni a keresõbe a lakóhelyünk/tartózkodási helyünk irányítószámát, és máris lehet böngészni a helyi éttermek kínálata között, s egy órán belül elõttünk gõzölöghet az ebéd. Vagy a vacsora...







Citrusos-fehérboros sárgarépa krémleves


Elkészítési idõ: 45 perc


Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgarépa karikákra vágva
  • 2 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 3 ek. vaj/olaj
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 1,2-1,5 dl víz/húsleves
  • 1-2 dl habtejszín (állati, 30%-os)
  • 1 kezeletlen citrom héja (vagy 5 dkg kandírozott citromhéj - citronát)
  • só, bors



A csirkemell galuskához:

  • 20 dkg csirkemell filé
  • 1 tojás
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • szerecsendió
  • só, bors



A vöröshagymát megpároljuk a vajon, hozzáadjuk a répakarikákat. Felöntjük a borral és a vízzel/húslevessel, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a citrom lereszelt héjával, és teljesen puhára fõzzük.

Botmixerrel krémesre zúzzuk, majd hozzákeverjük a tejszínt is. Egyet forralunk rajta, kóstoljuk, ha kell, korrigáljuk az ízeket.

A galuskához ledaráljuk a csirkemellet, hozzáadjuk a fûszereket és a tojást. Sós, forrásban lévõ vízbe szaggatjuk a húsmasszát úgy, hogy két evõkanál segítségével nagy galuskákat formálunk, és csendes forrásban tartva 8-10 perc alatt készre fõzzük.

A leveshez kínáljuk.






Ihlet módosításokkal: Nõk Lapja Konyha 2013. október





Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/03/citrusos-fehe...

sponsored links

Keres?s