Citrusgolyók gyorsan, egyszerûen

2014-05-07

sponsored links

Citromos kekszgolyó zabkekszbõl, citrommal és mascarponéval. Ha van házi zabpelyhes kekszünk, használjuk bátran azt, ennek hiányában megteszi a bolti is.

citrusgolyó

Citromfüggõknek kötelezõ enni, nem citromfüggõknek kötelezõ készíteni citromfüggõ barátaik számára?. :-D Tehetsz hozzá apróra tört étcsokoládét, kókuszreszeléket, ezek kicsit tompítják a citrom ?erejét?, de nekem önmagában is tökéletesen megfelelt. Fehér/ét/tejcsokiforgácsba is hempergetheted, isteni lesz mindegyikkel, de a natúr kakaóporos verziót se felejtsd el, mutatós, és a keserû kakaó tökéletes ízharmóniába elegyedik a savanyú-édes golyókkal.

citrusgolyó

Hozzávalók

20 dkg zabpelyhes keksz (1 cs.)

1 kisebb citrom leve

(ha nagyon sok leve van, elég egy fél is)

2 ek porcukor

mascarpone

(kb. 1-2 ek)

A kekszet késes aprítóban morzsásra zúzzuk. Hozzákeverjük a porcukrot, rácsavarjuk a citrom levét. (Ha szeretnénk, itt adhatunk hozzá kevés kókuszreszeléket is) Végül annyi mascarponét adunk hozzá (apránként), amennyivel jól gyúrható masszát kapunk. Végül golyókat gyúrunk belõle, és kakaóporban, vagy csokiforgácsban meghempergetjük. Elég gyors volt? :)

Tipp: érdemes picit hagyni állni a golyókat, hogy összeérjenek a hozzávalók, de ha égetõen szükségét érezzük, hogy felfaljuk, akkor hajrá! :)

citrusgolyó

Facebookon is megtalálsz, egészen pontosan ???- > ITT!


Hasonló bejegyzések:




tökéletes kakaós keksz
Egyszerû kakaós keksz ? nagyszerû töltelékkel


DSCF3240
Túrógombóc ? aki ennél egyszerûbbet tud, az hazudik :)


húsvéti cupcake
Húsvéti cukiságok ? Tündértorták


gesztenyegolyó_2
Valentin napi gesztenyegolyó torta




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/05/07/citru...

sponsored links

Keres?s