Citromtorta

2014-07-20

sponsored links

Ezt a tortát amint megláttam Évinél a Paleországon tudtam, hogy ki fogom próbálni, mert nagyon tetszetõs volt. Vendégeknek készült, és nem is teljesen úgy mint Éviéknél, mert ez nem lett paleó, szimplán csak gluténmentes. 


Az én változatom így fest:

Hozzávalók:

Tészta:
150 gr mazsola és aszalt áfonya vegyesen,
200 gr mandula,
egy csipet himalája só

Krém:
400 ml tejszín/kókusztejszín (nálam most állati eredetû 30%-os tejszín),
5 ek. eritrit,
3 tojássárgája,
5 ek. citromlé,
1 rúd vanília kikapart magjai,
3 tk. zselatin,
100 ml víz


Elkészítés:

Az alapot már nagyon sokszor készítettem, nálam kb. ez minden nyers torta alapja. A mandulát és az aszalt gyümölcsöket beáztatom 10 percre, majd leszûröm, és leturmixolom. Hozzáadom a csipet sót, majd egy 20 cm-es tortaforma aljába nyomkodom. Berakom a mélyhûtõbe, majd elkészítem a krémet.
200 ml tejszínt, a tojássárgákat, a citromlevet és az eritritet felfõzöm lassú tûzön, amíg be nem sûrûsödik. A kikapart vanília magokat is hozzáadom, majd félrerakom kihûlni. A zselatint a 100 ml vízben felfõzzük, azt is hagyjuk hûlni. A maradék 200 ml tejszínt kemény habbá verjük, majd amikor a krém minden hozzávalója kihûlt összekeverjük, és a mélyhûtõbõl elõvett tortalapra öntjük.

Megjegyzés: Én a krémbe nem tettem levendulát, csak dízsítésnek, aki szereti az ízét, nyugodtan tegyen a krémbe is belõle. 

Ha a krém megszilárdult, már vághatjuk is ;)

Évi ezer hála a receptért!




Folytats a blogon ... megfozlek.blogspot.com/2014/07/citrom...

sponsored links

Keres?s