Citromos túrós szelet

2014-02-04

sponsored links

Ez egy régi receptem, még 2011. áprilisában tettem fel (itt megnézhetitek), és azóta nem sütöttem, pedig az egyik legjobb túrós süti. Már nagyon vágytam erre az ismert ízre, nem mindig csak az újakat hozni. Most kevesebb cukor került bele és xilitet használtam.
Akkor nem sikerültek szépre a fotók, most igyekeztem vállalható kockákat szelni. :)))
A kis mackó formát Anna készítette a belsejében szintén túrós töltelék van. Születésnapjára kapott sütõformát, sodrófát, habverõt és kiszúróformát gyerekméretben. Nagyon várta, hogy kipróbálhassa.

 

Tésztához:
  • 400 g liszt
  • 4 tojássárgája
  • 150 g vaj/margarin
  • 100 g porcukor (nálam xilit)
  • 1 cs. sütõpor
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)
  • vaj, liszt a tepsihez

Krém:
  • 500 g sovány tehéntúró
  • 4 tojásfehérje
  • 180 g cukor (nálam xilit)
  • 1 citrom leve (naranccsal is finom)
  • 1 evõkanál búzadara FONTOS!

Elõkészítés:
  1. A lisztet a sütõporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órára a hûtõbe tesszük.
  2. A fehérjéket fele cukorral kemény habbá verjük és félretesszük.
  3. A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.
  4. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
  5. Az egyik tésztát kinyújtjuk és a lisztezett tepsibe terítjük és MEGSZÓRJUK A BÚZADARÁVAL (Fontos, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk.
  6. A sütõben addig sütjük míg a teteje, középen is szépen megpirul. kb. 30 perc
  7. Várjuk meg míg teljesen kihûl és csak utána szeleteljük. Gazdagon szórjuk porcukorral!
- Anya, finom! ?

A lányok egy évvel megint öregebbek lettek, Eszti 15, Anna 5 éves! ?

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/02/ez...

sponsored links

Keres?s