Citromos petrezselymes csirke

2014-05-05

sponsored links

Van egy kis elmaradásom, mert bár magammal vittem a gépemet a Mátrába, de úgy tûnt, a töltõje Budapesten maradt. Persze tegnap este, kipakolás közben, megtaláltam a tápot, a gép táskájában. Végig nálunk volt?

Egész csirkét akartam sütni, de csak darabolva volt a hentesnél. Valamiért ott, falun, ahol voltunk, nem igen adják egyben a csirkéket. Mondjuk, ha hentes lennék, én sem erõltetném ott, ahol tartanak a házaknál csirkét, tyúkot, meg ilyesmiket. Így kicsit át kellett gondolnom az eredeti tervemet, Kulka János citromos petrezselymes csirkéjét. Sebaj, a combok bõre alá tuszkoltam a petrezselymet a vajjal, a többit meg rögtönöztem.

Elõkészítés: 15 perc

Sütési idõ: 1,5 ? 2 óra

citromos_petrezselymes_csirke (1)



Hozzávalók (4 fõre):

4 egész csirkecomb

1 kg újkrumpli

2 csomag petrezselyemzöld

1 ek. majoránna

1 nagyobb citrom

1 ek. méz

4 vékony szelet vaj

só, bors

olívaolaj

A csirkecombokat megmostam, kozmetikáztam, majd szárazra töröltem és félretettem õket. Megmostam és felaprítottam a petrezselyemzöldet. A citrom egyik felét felszeleteltem, a másik felét kicsavartam.

Az újkrumplit egy dörzsi szivaccsal megmostam, annyira vékony volt a héja, hogy elég volt egy alapos mosás. Nagyjából 1 centis szeletekre vágtam, majd egy akkora tepsibe terítettem a szeleteket, amiben a combok is kényelmesen elfértek. Sóztam, borsoztam, megszórtam a petrezselyem egyik felével. Meglocsoltam olívaolajjal, 1 ek. citromlével és kézzel alaposan összeforgattam. Ráfektettem a citromkarikákat.

A száraz csirkecombokat sóztam, borsoztam, majd mindegyik bõre alá tettem a petrezselyemzöldbõl, a vajból. Nagy csipet majoránna mindegyikbe került. A csirkecombok külsejét is megszórtam majoránnával. A krumplira tettem õket. A mézet elkevertem a citromlével, majd meglocsoltam vele a combokat, egyenletesen, nagyjából mindre egyformán jutott belõle.

Alufóliával letakartam a tepsit, betettem a sütõbe és 180 fokon készre sütöttem. 1 óra elteltével megnéztem, mennyire puhult meg a hús és a krumpli. Még visszatoltam a sütõbe, fóliával együtt. Újabb fél óra után már puha volt a hús és a krumpli is. Levettem a fóliát és aranybarnára pirítottam a combokat.

Szépen, lassan sült, jól összeértek az ízek. A citromlétõl kellemesen savanykás lett a krumpli, a csirkehús pedig puha, szaftos, omlós a vajtól, a mézes citromos locsolástól meg isteni ropogósra sült a bõre.

A facebook-on is ott vagyok, klikk ide, ha kíváncsiak vagytok. :)

citromos_petrezselymes_csirke (7)

citromos_petrezselymes_csirke (2)


Innen is szemezgethettek





Cserepes csirke



Zöldséges csirkecomb remoska-ban


gyomberes rozmaringos tejszines csirkemell (1)
Gyömbéres tejszínes csirke, rozmaringgal, pirított krumplival (gyors és 1xû)



Tepsis csirkecomb




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2014/05/05/cit...

sponsored links

Keres?s