CITROMOS MENTA ITAL
sponsored links
Igaz, hogy lassan vége a nyárnak, de sosem késõ mentás hûsítõt készíteni. A receptet a Kifõztük magazin augusztusi számában is elolvashatjátok.
Hozzávalók 4 dl-hez:
4 mentaág
2 evõkanál cukorszirup*
4 mentaág
1 citrom
1 lime
3 dl ásványvíz
jég
A mentaágakról a leveleket lecsipkedjük és a cukorsziruppal és 1 dl ásványvízzel elturmixoljuk. A citromot és a lime-ot meghámozzuk és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst, és a mentás keverékhez adjuk. Felengedjük a maradék ásványvízzel és még egyszer átturmixoljuk. Jéggel kínáljuk.
Aki nem szereti darabosan, az átszûrheti az italt.
*A cukorszirup elõre elkészíthetõ. Egy kisebb lábosban 2 dl vízben 20 dkg cukrot kis lángon felolvasztunk, majd üvegbe töltve hûtõben tárolható.
Közben szeretném pótolni egy elmaradásom is, ugyanis júliusban Liebster award díjat kaptam Ágitól, a ...konyhán innen - kerten túl... blog írójától. Nagyon szépen köszönöm ezúton is! A díjazottnak válaszolnia kell arra a négy kérdésre, amit a díj átadója tesz fel neki, majd továbbadni azt 11 másik bloggernek, négy új kérdéssel együtt. Sajnos most nincs alkalmam továbbadni, remélem ez megbocsátható, de szerencsére már nagyon sokan megkapták, izgalmas kérdésekkel.
Íme a válaszok Áginak:
1. Mi a kedvenc nyári alapanyagod? - Paradicsom, egyszerûen mindenbe passzol.
2. Mi a legkedvesebb gyermekkori ételed? - Bableves és csokis palacsinta, mindig együtt jár.
3. Ki az aki a környezetedben legjobban inspirál? - Mimi, mivel mindig meglep valamilyen meghökkentõ kéréssel...
4. Melyik ország konyhája áll legközelebb a szívedhez? - Nehéz a válasz: afrikai, angolszász, mediterrán, arab... persze a hazain kívül.