Citromos-mazsolás kuglóf

2014-07-22

sponsored links

Õrült nagy Kifõztük-fan vagyok! Imádom ezt az online újságot, amint megjelenik a friss szám, azonnal sprintelek az oldalra, és kíváncsian nézem végig a finomabbnál finomabb recepteket. Olyan még nem fordult elõ, hogy ne szeressek bele azonnal valamelyikbe, nyomtat, és az elsõ adandó alkalommal megsüti. Ezt a szépséget hamar lestoppoltam magamnak, és amikor megláttam, hogy néhány citrom árválkodik a hûtõben, úgy döntöttem, ütött a kipróbálás órája. Nagyon gyorsan készen van, nincs benne semmi különleges összetevõ, mégis isteni finom! 

Citromos-mazsolás kuglóf
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
- egy csipet só
- 3 dkg élesztõ
- 10 dkg mazsola
- 3 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A mazsolát 15 percre forró vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. 
A tejet mikróban meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt, felfuttatjuk.
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot, a citromhéjat, az olajat, a mazsolát és az élesztõs tejet. Begyúrjuk a tésztát, majd kétfelé vesszük, az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport. Tiszta konyharuha, meleg hely, duplára kelesztés. 
Egy kuglófformát kiolajozunk, és egymás mellé helyezve beletesszük a kétféle tésztát. Ismét konyharuha, ismét kelesztés, majd 180 fokra elõmelegített sütõben kb. fél óra alatt készre sütjük a kuglófot (tûpróba!).
Egyszerûen nagyszerû finomság, szeleteljük, egy pohár tejjel /kakaóval tökéletes reggeli/vacsora.
Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/07/ci...

sponsored links

Keres?s