Citromos-mandulás nyuszikekszek

2014-04-17

sponsored links









Már csak néhány nap van az ünnepekig, gondoltam ma megtöltöm az üres kekszes dobozt. Sok helyen láttam édes és sós változatban is húsvéti kiszúró formával készített ropogtatni valókat. Még tavaly vettem én is pár formát, nyuszisat, kacsásat, báránykást, de akkor már nem került rá sor, hogy használjam is õket. Idén viszont úgy döntöttem, nem hagyom ki a kekszkészítést, milyen jó lesz majd meglepni vele a vendégsereget meg magunkat is. Egy egyszerû, de nagyon finom citromos, mandulás kekszet sütöttem, frissen nagyon puha tésztája volt, persze, ahogy kihûlt kicsit megkeményedett, ropogóssá vált. Fém dobozba tettem a nyulam-bulamokat, amiket majd csak húsvét hétfõn fogok elõvarázsolni, no nem a kalapból, hanem a konyhaszekrénybõl.

Elkészítési idõ: 60 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 mk sütõpor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 egész tojás + 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 5 dkg mandulapehely
  • csipet só 

Elkészítése:

  1. A lisztbe belekeverjük a sütõport és a sót, összemorzsoljuk a puha vajjal, hozzáadjuk a cukrokat és a tojásokat. 
  2. Belereszeljük a citromhéjat és belefacsarjuk a fél citrom levét, tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett felületen fél centi vastagságúra nyújtjuk, nyusziformájú kiszúróval kiszaggatjuk.
  4. A kiszaggatott tésztát sütõpapíros tepsibe tesszük, megkenjük a kimaradt, enyhén felvert tojások fehérjével, megszórjuk szeletelt mandulával, elõmelegített 180 C-os sütõbe téve szép világosra sütjük. 








Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2014/04/cit...

sponsored links

Keres?s