Citromos lime-os baracklekvár
sponsored links
Baracklekvárt sokféleképpen lehet készíteni,ezt a blogokban is olvashatjuk.
Én egy kicsit eltértem a hagyományostól,kevesebb cukorral,citrommal,lime-vel
ízesítettem .Így pikáns lekváram lett. Megkóstoltuk --finom.
Hozzávalók:
keményebbeket is,lecukrozom,állni hagyom fél napot,idõnként kavarok egyet rajta.
Felteszem fõni,beleteszem a citromot,lime-ot,lassú tûzön fõzöm,kevergetem.
Amikor puha,darabos,hozzáadom a dzsemfixet--elõírás szerint.
Amíg fõzõcskézem a lekvárt,elõkészítem az üvegeket,kimosva,kifõzve,kiszárítva
sorakoztatom.
A forró lekvárt beleteszem az üvegekbe,cellofán,patentzár...és fejre állítom
negyed órát.Utána bélelt kosár--bele az üvegek,takaróval letakarom és hagyom kihûlni.
Majd végsõ helyére sorakoztatom a kamra polcán.
Megkóstoltuk,pikáns íze van,nem szeretjük a túl édes lekvárokat.
Nem romlik meg,bár tudom--kevés cukor van benne.
Kívánok jó étvágyat....Mari
Én egy kicsit eltértem a hagyományostól,kevesebb cukorral,citrommal,lime-vel
ízesítettem .Így pikáns lekváram lett. Megkóstoltuk --finom.
Hozzávalók:
- 3 kg tisztított sárgabarack
- 1.5 kg cukor
- 1 db lime karikázva
- 1 db citrom karikázva
- 1 zacskó dzsemfix
keményebbeket is,lecukrozom,állni hagyom fél napot,idõnként kavarok egyet rajta.
Felteszem fõni,beleteszem a citromot,lime-ot,lassú tûzön fõzöm,kevergetem.
Amikor puha,darabos,hozzáadom a dzsemfixet--elõírás szerint.
Amíg fõzõcskézem a lekvárt,elõkészítem az üvegeket,kimosva,kifõzve,kiszárítva
sorakoztatom.
A forró lekvárt beleteszem az üvegekbe,cellofán,patentzár...és fejre állítom
negyed órát.Utána bélelt kosár--bele az üvegek,takaróval letakarom és hagyom kihûlni.
Majd végsõ helyére sorakoztatom a kamra polcán.
Megkóstoltuk,pikáns íze van,nem szeretjük a túl édes lekvárokat.
Nem romlik meg,bár tudom--kevés cukor van benne.
Kívánok jó étvágyat....Mari