Citromos, korianderes vöröslencse

2014-01-28

sponsored links

Télen nekem hiányozik a sok friss zöldség. Az ilyenkor szokásos nehezebb ételek után, sokszor vágyom valami könnyebb, egyszerû fogásra. Így született ez a citromos, korianderes vöröslencse is.

Mivel a fõzelékekkel és a levesekkel hadilábon állok, vagy túl sûrû vagy túl leveses, de soha nem úgy sikerül, ahogy kellene, így ezt a vöröslencsét nevezzük most inkább egytálétel ételnek. :) 

citromos-korianderes-voroslencse_kenyerotthon.jpg

Citromos, korianderes vöröslencse 

Hozzávalók (3 fõre):
1 fej sonkahagyma
1 ek olaj
2 közepes sárgarépa 

20 dkg vöröslencse
6 dl tisztított víz
1 csipet só
1 nagy csokor friss koriander
1/2 citrom

Elkészítés:
Apróra vágjuk a sonkahagymát, és egy közepes lábasban az olajon megdinszteljük. Közben a répát meghámozzuk és hosszában kettévágva felkarikázzuk. A lencsét átválogatjuk és megmossuk.

Mikor a hagyma szép üveges hozzáadjuk a répát és pár percig fedõ alatt pároljuk. Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük a vízzel, sózzuk és lefedve 15 perc alatt készre fõzzük. 

A koriandert felaprítjuk, és a citrom levét kifacsarjuk. Mikor a lencse megfõtt, levesszük a tûzrõl és hozzákeverjük a koriandert és a citromot.

Finom és gyors könnyû ebéd vagy vacsora. 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... kenyerotthon.blog.hu/2014/01/28/citro...

sponsored links

Keres?s