Citromos-hagymás babsaláta
sponsored links
A melegre való tekintettel egy újabb saláta - amihez hõforrást sem kell igénybe venni :-)
Bár száraz babból és hagymából készült, a citrom és a petrezselyemzöld a "nehezeket" pompásan ellensúlyozta, összességében a saláta könnyed és üde lett.
Grillhúsok remek kísérõje.
Citromos-hagymás babsaláta
Elkészítési idõ: 10 perc + néhány óra hûtés
Hozzávalók:
- 2 doboz konzerv fehér bab (240 g töltõtömegû)
- fél biocitrom reszelt héja és leve (ha a citrom nem bio, használjuk csak a levét)
- 1 fél fej zsenge lila hagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só és bors
- 2-3 ek. olívaolaj
A konzervet leszûrjük, folyó víz alatt átöblítjük, lecsepegtetjük.
Tálba tesszük, majd ízesítjük a citrom héjával, levével, hajszálvékonyra szeletelt lila hagymával és a finomra vágott petrezselyem zöldjével.
Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal.
Néhány órára hûtõbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek - jó, ha dinamikusan érzõdik rajta a citrom íze!
Természetesen száraz babból is elkészíthetõ, ilyenkor 25 dkg száraz babot áztassunk egy éjszakára hideg vízbe, majd másnap fõzzük puhára (de ne szétmállósra!) sós vízben.