Citromos fûszeres omlós csirkecomb

2014-08-11

sponsored links

Az "elnyûhetetlen" csirkecomb. Egy pici csavar és mindig új "arcát" mutatja meg. Most némi távol-keleti beütéssel. Omlós, fûszeres, harmonikus. Egyszerûen és könnyedén.

Hozzávalók (4 személyre):

4 egész csirkecomb
1 nagyobb egész citrom
olívaolaj
0,5 liter tejszín
50 dkg gomba ízlés szerint (esetemben csiperke)
egy nagy csokor petrezselyem zöldje
só, bors, kurkuma, koriander mag

Elkészítése:

Egyszerû a dolog, de rá kell szánni másfél órát, nagyjából. Úgy lesz igazi a végeredmény. Szerintem.

A megtisztított csirkecombokat berakjuk egy tepsibe, majd gazdagon meglocsoljuk olívaolajjal és alaposan fûszerezzük. A fûszerezést szó szerint alaposan (gazdagon) értem. Sózzuk, tekerünk rá borsot, megszórjuk kurkumával (aminek jótékony hatása van az egészségre). Összetörünk egy evõkanál koriander magot, majd ezzel is behintjük. A fûszerezést mindkét oldalán elvégezzük, majd rácsavarjuk egy fél citrom levét, a citrom másik felét vékonyan felszeljük és a szeleteket a combokra fektetjük. Ízlésünk szerinti gombát gorombára vágunk, majd a csirkecombok mellé szórjuk, erre is mehet só és bors. Az így elõkészített dolgokat aztán lefedjük alufóliával és 150 °C-on alsó-felsõ sütési módon (gázon közepes fokozat) legalább egy órán át pároljuk. Legyen annyira puha a hús, hogy magától kiforduljon belõle a csont, akkor lesz a legfinomabb.
Ha a hús már jó puha, akkor a gombákat az alatta összegyûlt szaft nagy részével egy serpenyõbe kanalazzuk, a húst pedig a grill alá toljuk 250 °C-on 10-15 percre, hogy a bõre jó ropogósra süljön. A citromkarikákat én azért levettem róluk a grillezés elõtt.
A serpenyõbe helyezett gomba és szaft alatt begyújtjuk a tûzhelyet, majd felöntjük tejszínnel, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel (ha lenne a kezünk ügyében, akkor egy csokor felaprított koriander zöldjével) és mártás sûrûségûre forraljuk. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk még, valamint pár csepp citromlé is mehet még bele.

A kész combokat párolt rizzsel, a szósszal gazdagon leöntve tálaljuk.

Érdemes új fûszereket kipróbálni, mert új élményekkel lehetünk gazdagabbak.


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LbasFazkFakan...

sponsored links

Keres?s