Citromos-fokhagymás borjúszeletek

2017-01-10

sponsored links

Hagyományos magyaros ízvilágú, egyszerû étel, citrommal megbolondítva.

Citromos-fokhagymás borjúszeletek

Hozzávalók 4 személyre: 6o dkg borjúcomb diója, 10 dkg vaj,  6-8 dkg liszt, só, bors, 6 cikk fokhagyma, 1 dl húsleves, 1 citrom, néhány szem zöld bors.

Elkészítése: A húst egyenlõ nagyságú szeletekre vágjuk és kiveregetjük. Sózzuk, lisztbe mártjuk és serpenyõben, a felhevített vajon szép pirosra sütjük mindkét oldalát, majd egy lábasba kiszedjük, és melegen lefedve hagyjuk. A vajra a zöld borst megtörve rászórjuk, hozzáadjuk a maradék lisztet, a szeletelt fokhagymát, a húslevessel és a citromlével felengedjük, csomómentesre elkeverjük és felforraljuk. Ráöntjük a hússzeletekre, ízesítjük sóval, borssal és a reszelt citromhéjjal. Mérsékelt tûzön pároljuk a húst. Párolt rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.

 

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2017/01/10/citrom...

sponsored links

Keres?s