Citromkrémes cupcake

2014-06-10

sponsored links

Ez a legtökéletesebb nyári sütemény, könnyû, nem túl édes, így nagyjából mindenki kettesével ette. :) Még tavaly nyáron készült, a diplomámat ünnepeltük a családdal. Idén biztos, hogy újra elkészítem, már van ötletem arra, hogy miként csavarok rajta még egyet! :) Ha van egy kis idõtök, próbáljátok ki!

A tésztát Falusi libáktól vadásztam, a lemon curd receptje Zamat és illaté, én csak sütöttem,töltöttem, díszítettem.

(És egy lendülettel majdnem felgyújtottam anyám tûzhelyét, de legalább leolvasztottam a gombok felét róla, tapasztalat: a grill funkció és a melegen tartás szimbóluma megkopva már nem is annyira különbözik, de csukott sütõajtó mellett egészen más az eredménye :( )

A citromkrémhez a tojást és a cukrot habosra verjük, majd hozzákeverjük a lágy vajat. A citromok lereszelt héját és kifacsart levét hozzáadjuk, majd gõz felett, vagy kis lángon addig fõzzük, amíg elkezd besûrûsödni. Ekkor hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítõt, egy-két percig még fõzzük vele, majd kihûtjük.

A tésztához az egész tojásokat habosítjuk, majd mellékeverjük az összes folyékony alapanyagot és a cukrot. Ha ez már elkeveredett, akkor apránként hozzáadagoljuk a sütõporos, szódabikarbónás lisztet. 180 fokos elõmelegített sütõben körülbelül 20 percig sütöttem, amíg halványbarnák lettek a citromos tortácskák.

Amikor minden kihûlt, a sütemények közepébe kávéskanállal egy lyukat vájtam, amit megtöltöttem sûrû lemon curddel. A betöltés után maradt sûrû citromkrémet fellazítottam egy kis tejszínhabbal, majd habzsákba töltöttem és ezzel a citromos habbal és cukorgyöngyökkel díszítettem a cupcake-ek tetejét.

Ebbõl sem maradt, úgyhogy másnap reggel még dupláznom kellett a tésztából, hogy tudjak vinni kóstolót azoknak a családtagoknak is, akik nem tudtak eljönni. :)

Hozzávalók 24 cupcake-hez:
A tésztához:
2 és 1/2 bögre liszt
2 tk sütõpor
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
4 egész tojás
1 és 1/2 bögre cukor
1 bögre olaj
1 bögre tej
1 citrom leve /elhagyható/
A krémhez:
2 citrom leve és héja
20 dkg cukor
5 dkg vaj vagy margarin
3 tojás
1 evõkanál étkezési keményítõ

2 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
a díszítéshez gyöngyházszínû cukorgyöngy

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/SzvaBlogja/~3...

sponsored links

Keres?s