Citromfû szörp

2014-07-16

sponsored links

A kertben terem, hihetetlen mennyiségben, szóval kitaláltam, hogy miért ne hasznosíthatnánk szörp formájában.

Hozzávalók:

1 nagy csokor citromfû,
800 gr xilit,
1000 ml víz, 
3 citrom,
2 lime,
1 ek. aszkorbinsav/citromsav



Elkészítés:

A citromfüvet megmossuk, és beáztatjuk a kimért vízbe, a felszelt citrommal, és lime-mal együtt. Lehetõség szerint egy éjszakát áztatjuk, majd, leszûrjük, és a xilittel együtt felfõzzük sziruppá, majd amikor langyosra visszahült, hozzáadjuk az aszkorbinsavat (citromsavat fõzés közben is rakhatjuk).

Hûtõben tároljuk. 

Fogyasztáskor szénsavas, vagy szénsavmentes vízzel, jégkockákkal higítjuk.



Folytats a blogon ... megfozlek.blogspot.com/2014/07/citrom...

sponsored links

Keres?s