Citromfagylalt - fõzött alappal

2014-08-01

sponsored links

Van már a blogomon citromfagyi receptje, de ez a mostani más, fõzött alapú. Mondhatni a klasszikus fajtája. Nagyon citromos, nagyon krémes, nagyon finom. Ez volt az elsõ fagyi, amit a fagylaltgépben kipróbáltam. :) Kevés masszát a bonbonformákba simítottam, pálcikát tettem nekik, és megvolt az isteni fagyinyalóka is. Amíg tartott, addig járt rá kisebbik lányom és a szomszéd kislányok a fagyasztóra. (Nagyobbikom akkor éppen táborban volt.)


Citromfagylalt - fõzött alappal

Hozzávalók: 3 tojássárgája, 3 evõkanál fruktóz, 3 púpozott evõkanál sztéviapor (15-20 dkg cukor), 3 citrom, víz, 1 tasak tejszínes pudingpor; 3 tojásfehérje, 2 evõkanál fruktóz; 3 dl habtejszín, 2 evõkanál fruktóz; 30 dkg sûrû joghurt (1 nagy doboz kicsepegtetve).

Elkészítése: A joghurtot sûrû szitába vagy gézzel bélelt szûrõbe öntjük, és hagyjuk csepegni, amíg a többi mûveletet elvégezzük. A tojássárgáját habosra keverjük az édesítõkkel, majd hozzáadjuk a pudingport is. A citromok levét kifacsarjuk, majd vízzel 4 dl-re egészítjük ki. Hozzáadjuk a tojásos masszához, majd az egészbõl sûrû pépet fõzünk. Hideg vízbe állítva az edényt, néha megkavarva hagyjuk kihûlni. A tojásfehérjét keményre verjük 2 evõkanál fruktózzal, a tejszínt pedig félkeményre további 2 evõkanál fruktózzal. Amikor a pép kihûlt, kanalanként hozzáadjuk a sûrû joghurtot, majd beleforgatjuk a tojáshabot, végül pedig a félkeményre vert tejszínt is. Ha van fagylaltgépünk, akkor a masszát elõször hûtõben hûtjük 3-4 órán át (vagy fagyasztóban 1/2-1 órát), majd a géppel kikevertetjük. Ha nincs gépünk, a masszát dobozba öntjük, betesszük a fagyasztóba, és félóránként-óránként átkeverjük, hogy egyenletesen fagyjon. Aki szereti, citromhéjat is reszelhet a fagylaltba - a pépbe kell belefõzni.



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/08/c...

sponsored links

Keres?s