Cigánypecsenye

2014-03-31

sponsored links

Régóta terveztem már hogy sütök cigánypecsenyét, de valahogy mindig más lett belõle. Aztán pénteken a Zuram finom célzásképpen lelkesen átküldött egy videót a cigánypecsenye sütésrõl (Táfelspicc). Nem volt több kifogás, vasárnap meg kellett sütni. Amint hazaértem, elkezdtem elõkészülni és fél órán belül már ebédeltünk is. Ha nem is nyolc perc alatt, de viszonylag gyorsan jutottunk igazi sült húshoz.
Hozzávalók:
4 szelet tarja
4 gerezd fokhagyma
2 szelet füstölt szalonna
bors, pár csipet pirospaprika
A húst kiklopfoltam, borsoztam. Sózni nem kell, mert a szalonna sós, és ezt a hús szépen átveszi tõle a sütés során. A szalonnát bevagdostam a bõrig. A fokhagymát megpucoltam.
Majd jött a Zuram. A szalonnát egy serpenyõbe tette és alacsony lángon elkezdte kiolvasztani a zsírját. Pár perc múlva beletette a húst is. Egyszerre csak maximum két szeletet, hogy legyen helyük sülni. Gyakran forgatva nagyjából 10 percig sült egy adag. A végén került rá szeletenként egy áttört fokhagyma és egy csipet pirospaprika. A húst a fokhagymás felére fordította, pár másodpercig sütötte, aztán visszafordította (a lepotyogott fokhagymákat pedig elegáns mozdulatokkal, szépen visszacsempészte rá).

Meglepõen gyorsan elkészülõ ebéd (vagy vacsora), jófajta savanyúsággal (na az nekünk sajnos nem jutott) és sült krumplival. Nem csak férfiaknak?

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2014/03/cigan...

sponsored links

Keres?s