Ciabatta

2014-08-18

sponsored links
























Kedvenc kenyérféleségem a ciabatta. Régebben is sütöttem, nem túl gyakran, pedig nem nagy munkát igényel. Inkább a várakozás sok, amíg kelesztjük.
Amikor elkészül, csak vajjal eszem. Nem rontom el az ízét semmivel. Ha lesz aszalt paradicsomom, azzal is kipróbálom.
Hozzávalók:
7,5 dl liszt
3,5 dl víz
1 dkg élesztõ
1,5 teáskanál só
Elkészítés:
A lisztet, sót, élesztõt elkeverjük a vízzel és sima tésztává dagasztjuk. Lágy ragacsos alapot kapunk, de ez a jó.
Egy tálat vékonyan beolajozunk, majd belehelyezzük a tésztát. 
12 órát kelni hagyjuk. ( Én este készítettem be és reggel sütöttem.)
Nem baj, ha nem néz ki biztatóan, kenyér lesz belõle.
Egy liszttel ( az olaszok kukoricaliszttel hintik) meghintett gyúrólapra borítjuk, négyzetre formázzuk, összehajtjuk és egy hosszúkás négyzetet kapunk. Ezt kétfelé vesszük és hengeresre alakítjuk. Kettõt csavarunk rajta a végeinél ellenkezõ irányba. De ha nem csavarunk az se baj. 30 percig pihentetjük.
200 fokon 25-30 alatt kész.
A ciabattánk lukacsos, laza szerkezetû lesz. Csinálhatunk kisebb darabokat, kiváló szendvicsalap.

Folytats a blogon ... moldvanmonika.blogspot.com/2014/08/ci...

sponsored links

Keres?s