Churros Up ? Churros menü

2014-02-26

sponsored links

Kisgyerekként izgultam végig mire a közelben végre megnyitott a Churros Up nevû gyorsétterem. Ritkán találkozunk spanyol eredetû ételekkel, szóval dupla adagban ömlött a nyakamba a boldogság. A churro egy egészen egyszerû édesség, sült tésztacsíkok melyeket különbözõ cukorba vagy öntetbe mártogatnak. Spanyolország mellett Argentínában és Mexikóban is közkedvelt nassolni valónak számít. A rohamosan fejlõdõ világunknak köszönhetõ, hogy szinte már semminek nem lehet határt szabni, így már kis hazánkban is elérhetõ lett az édesség. 

A Kálvin tértõl egy pillantásra található a napokban nyitott kis falatozó. Az étlapon pofonegyszerûen ki lehet igazodni, churrost két mennyiségben kérhetünk, ami 5 vagy 9 darab csíkot jelent. Abban az esetben ha szeretnénk mellé borítani némi folyadékot akkor az 5 darabos verzió létezik menü opcióval. Az édesség mellett választhatunk a szendvicses szekcióból is, ahol 6 különbözõ, de igazán szemet gyönyörködtetõ példány várja az éhes szájakat.

Visszatérve a lényeghez, választhatunk mellé önteteket, hogy legyen mibe mártogatni. Vanília, eper és csoki közül választhatunk, melyek közül talán mindenkinek lesz megfelelõ. Helyben fogyasztás esetén a tökéletes idõzítés lételem, mivel a nem túl tágas hely oldalfalainál van lehetõség kétszemélyes könyöklõk társaságában elfogyasztani eledelünket. A belsõ dizájn tökéletes, a desszerthez illõ színes és hangulatos.

Esztétikai megjelenés: Az átlagos menzatálcánál egy fokkal kisebb verzióra szerelve jön minden. A  minden most egy 5 darabos churrost és egy speck fedõnév alatt futó szendvicset jelent. Elõbbit menüben kértem, amihez jár a 0.33-as üdítõ vagy a kávé, errõl annyira nem fontos megemlékezni. A csíkokat egy sima papírpohárban kapjuk, amit ha kicsit nagyobb lendülettel mozdítunk akkor elõszeretettel borul fel, szóval csak nyugodtan és óvatosan, nem fog elrohanni. A csíkokat körülbelül 20 centi hosszúságúaknak tippelem, bár talán ebben a hölgyek jobban vizsgáznának. Szolidan végig cukrozottak, ránézésre nem kapunk diabéteszt ha lenyomjuk az egészet. A speck szendvics olyan mintha a plakátról mászott volna le, tényleg nagyon gusztusos és étvágygerjesztõ. Tojás, bacon, sajt, saláta és méretes paradicsomkarikák rejtõznek a belsõben. A zsemele ciabatta típusú. A szósz kis mûanyag pikszisben kerül a vendég elé, elsõ pillantásra kicsit mû hatása van.

Pont: 9/10

Ízvilág: A szendvics zsemléje egy picit talán masszívabb a kelleténél, megpróbálja a protézist. A töltelék viszont kiváló, minden egyes alkotóelem ott van a szeren, érezhetõen friss és ízletes benne minden. A fõattrakció elsõ harapásra egybõl a fánkot juttatta eszembe, ha nem tudnám, hogy nem kerek azt mondanám, hogy fánkot falok éppen. A cukrozás pont megfelelõ, nem lesz tõle egy masszív, nehéz cukros bomba belõle mire leér gyomrunkba. Állaga picit szélén ropog, belseje pedig kellemes omlós. A vanília öntet a látszat ellenére egészen természetes ízzel bír, bár nem tudom mennyi ízfokozót tartalmaz, de a francot se érdekli most. A churros csíkok finom desszertek, de fõétkezésnek nem tudnám elképzelni, egy szendvics kell mellé mindenképpen.

Pont: 8/10

 

Mennyiség: Az egészet egybevéve tudok nyilatkozni, szóval az 5 darabos churro adag és a speck szendvics együttese, leöblítve egy dobozos üdítõvel. A szendvics egy erõs közepes mennyiségre, de ha a belsõt elemezzük akkor semmivel nem spóroltak van benne dögivel minden. A desszertbõl nekem ennyi tökéletesen elég, oké hogy nincsen agyoncukrozva, de a 9 darabostól már megindulna a kellemetlen émelygés nálam az biztos. Az öntet elegendõ, nagyjából minden második falathoz tudunk mártogatni, persze ha félbeharapjuk akkor jut mindegyikre. Egy iszonyatosan hatékony GDP termelõ munkásnap után nekem ez így elegendõ volt egy könnyed vacsora gyanánt.

Pont: 8/10

Ár/érték: Az, hogy a menüben mit kérünk teljesen mindegy, mind churros-szal és szendviccsel is 590 jó magyar forintot jelent. A szószokat külön mérik, darabjuk 90 forintért lehet miénk, nem túl vészes. A speck szendo külön 490, ami ennyiért sok más elõre csomagolt benzinkutas verziót bealáz. Külön a churros 5 darabos verzióban 410 forint, míg a nagyobb 9 darabos kiadás 650 forint. Látszik pár kezdeti akadozás a folyamatokban, de ez egy pár napja nyitott helynél tökéletesen elfogadható és valószínûleg hamar olajozottabban fog minden menni. Talán még nem annyira elterjedt desszert idehaza, így aki szeretné kicsit kényeztetni valami újjal a pocakját az nyargaljon el a Churros Up!-ba és tegyen egy próbát. Kapható szív formájú is, mikor én ott jártam sajnos még nem volt :(

Pont: 8/10

(aki szeretné felkeresni a helyet, KLIKK IDE és pontosan látszik, hogy hol kell keresni!)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/churros-up-churros-menu...

sponsored links

Keres?s