Chips sütõtökbõl és sütõtökös csokis sütemény

2015-01-08

sponsored links

tokcsipsz.jpg

Ahogy már évek óta szokásos, októberben már elkezdõdött a sütõtök-dömping. Szégyen vagy sem, én a Halloween ünneplésének szokását még nem igazán tettem magamévá, a koromra tekintettel ez már valószínûleg nem is fog változni. A sütõtököt viszont szeretem.

Gyerekkoromban még édesapámmal töklámpást is faragtunk - természetesen abból a szürkés-zöldes héjú, itthon akkor egyetlenként létezõ fajtából -, tettünk bele gyertyát is, de ehhez más szertartás nem kapcsolódott. Arra meg nem emlékszem, hogy mi történt a kivájt belével, a tökmagot megsütöttük, elrágcsáltuk.

Most, hogy már sokfélét lehet kapni, nem kell feltétlenül megvárni, míg a tököt megcsípi a fagy, a "kanadai" fajta nem csak attól lesz édes. Tehát beterveztem a szokásossült tökelkészítését, párhuzamosan a sütõtök-krémlevest is.

És éppen jókor, még a piacra indulás elõtt megláttam egy ötletet, hogy aszalással lehet csinálni a sütõtökbõl chipset is. Ezt mindenképpen ki akartam próbálni. Szeretek ugyanis "rágcsálni", leginkább aszalt gyümölcsöket szoktam, és ha lehet valami egyszerût, jót házilag ...


Folytats a blogon ... beck.blog.hu/2015/01/08/chips_sutotok...

sponsored links

Keres?s