Chilis-fokhagymás csirke Wokban mexikói couscous körettel

2014-08-10

sponsored links

Amikor nemzetek ízei keverednek, abból nagy baj nem lehet. Ebédre készítettem ezt a viszonylag gyorsan elkészíthetõ ételt. A varázsa az egésznek, hogy már tegnap elõkészítettem mindent hozzá. A csirkét bepácoltam, a zöldséget megmostam és aprítottam, így ma nagyjából 15 perc alatt elkészült az ebéd. 

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 20 dkg zöldbab, 3-4 újhagyma, tojás, olíva olaj.
a páchoz: 2 gerezd fokhagyma lereszelve, 1 db lime leve, 3-4 ek szója szósz, chili paprika karikázva.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd elõkészítjük a pácot. Ehhez 1 lime levét összekeverjük a szója szószzal. Beleaprítunk 1 db chili paprikát, és belereszelünk 2 db fokhagymát. A csirkét beleforgatjuk, majd 1 éjszakára, letakarva a hûtõben pihentetjük.
A zöldbabot megtisztítjuk és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A hagymával ugyanezt tesszük.
Kevés olajat hevítünk a wok-ban, beledobjuk a pácolt csirkemellet (a páclét is nyugodtan öntsük rá) néhány percig pirítsuk majd adjuk hozzá a zöldbabot és hagymát is. 10 perc alatt el is készül.
Az íze pedig fantasztikus. Hozzá érdemes üvegtésztát esetleg zöldséges rizst készíteni, erre most nem akartam idõt szánni, ezért maradtam a kuszkusz mellett. Amit ugyebár percek alatt el lehet készíteni. És mi kell hozzá? forró víz, fûszerek (de abból jó sok) és a kuszkusz. A fûszereket elkeverjük a kuszkusszal majd felöntjün a forró vízzel. Állni hagyjuk, és tálalás elõtt villával átforgatjuk. Tálaláskor én még 1-1 tükörtojást sütöttem hozzá, csak úgy.



Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2014/08/c...

sponsored links

Keres?s