Chilis csirkés egytál

2014-01-28

sponsored links









Régebben sokszor készítettem ezt az ételt, mert nagyon szeretjük. Ilyenkor mindig kerül pár adag a fagyasztóba is. Igen laktató és ami nagyon lényeges, gyorsan elkészül. Persze köszönhetõ ez a konzerv hozzávalóknak, de egyszer-egyszer belefér. :) Pont ilyen esetekre felkészülve csücsül mindig a kamrában néhány bab- és kukorica konzerv. Mert hát sose lehessen tudni, mikor van rá szükség. Ez az egytál is nagyon jól variálható. Én most tettem bele gombát és némi póréhagymát is. Ez utóbbit inkább csak a színe kedvéért, de az íznek is határozottan jót tett. :D Friss kenyérrel és egy jó kanál tejföllel nagyon finom.






Hozzávalók 6 személyre:
35 dkg csirkemell
konzerv fehérbab (nettó tömeg 400 g)
konzerv vörösbab (nettó tömeg 400 g)
konzerv kukorica (nettó tömeg 340 g)
5-6 szép nagy csiperke
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
kis darab póréhagyma
2 fehér paprika
4 dl házi paradicsomlé
8 dkg sûrített paradicsom

õrölt kömény
majoránna
oregánó
chilipehely
2 tk. cukor
4 ek. olívaolaj


  1. A gombát, zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A hússal együtt a gombát, lilahagymát, paprikát, egyforma kis kockákra vágjuk. A pórét és fokhagymát felkarikázzuk.
  2. Egy nagy serpenyõben felhevítjük az olajat és üvegesre dinszteljük rajta a lilahagymát. Rátesszük a húst, a paprikát és addig pirítjuk õket, míg a hús szép aranybarna színt kap. Fûszerezzük sóval, õrölt köménnyel, majoránnával és oregánóval. Átkeverjük, hozzáadjuk a gombát, fokhagymát és tovább pirítjuk addig, míg a gomba levének java része elfõ.
  3. A paradicsomlében elkeverjük a sûrített paradicsomot. A konzerveket felbontjuk és levükbõl leöntünk egy kicsit. A gombás raguhoz adjuk a fehér- és vörös babot, kukoricát, majd az egészet felöntjük paradicsomlével. Hozzáadjuk a póréhagymát, a chilipelyhet, cukrot, átkeverjük és közepes lángon ~15 perc alatt összeforraljuk az ételt. Ezalatt a leve kissé besûrûsödik. Ha kell, még ízesítjük. Friss oregánóval megszórva, forrón tálaljuk.







    Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

    sponsored links

    Keres?s