Chilis bab

2014-02-05

sponsored links

Csináltam már korábban csilis babot - édesburgonyával :P -, és az is nagyon finom volt! :D
Ezúttal pedig "hagyományosabb" összetevõkbõl készítettem, csak csirkemellbõl -, minden volt itthon hozzá! ;)

A recept:csilisbab.jpg

  • 1 ek olaj
  • hagyma - apóra vágva
  • 1 kis fej fokhagyma - apóra vágva
  • 1 egész csirkemell - felkockázva
  • kockázott paradicsom konzerv
  • 30 dkg csilibab - elõzõ este beáztatva
  • 20 dkg fagyasztott kukorica 
  • 1 ek keményítõ

  Fûszerek:

  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kk chili

A babot feltesszük fõni, annyi enyhén sós vízben, ami éppen ellepi, és lefedve egy órát fõzzük.
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd a húst is fehéredésig pirítjuk. Megfûszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomot és a kukoricát, felöntjük 2 dl vízzel, majd lefedve 20 percig fõzzük. Ekkor belekeverjük a fõtt babot, megszórjuk a keményítõvel, jól elkeverjük, és összerottyantjuk.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/02/05/chilis_...

sponsored links

Keres?s