Chia magos cseresznyedzsem (cukormentes)

2018-06-18

sponsored links


Mivel elõször készítek dzsemet ebben a formában, sajnos nem tudom, hogy így pontosan meddig fog elállni (egyelõre hûtõszekrénybe helyeztem). Bár nem is hinném, hogy sok ideig megmaradna :))
Minden esetre nagyon finom lett, majd palacsintában, zabkásában, linzerekben, vagy kenyéren fogja végezni.

Hozzávalók:

  • 1 kg cseresznye (kimagozva ennyi)
  • 25 dkg eritrit (ízlés szerint lehet több is)
  • 5 evõkanál chia mag
  • 1 teáskanál citromsó
Elkészítése:

  • Elõkészítünk 2 nagy, vagy 3-4 kisebb befõttes üveget, tökéletes állapotban lévõ fedõvel. Forró vízben megmossuk, esetleg kifõzzük, de a legjobb, ha mosogatógépben 70 fokon elmossuk.
  • A cseresznyét egy edényben 30 percig fõzzük, néha megkavargatjuk.
  • Ezután hozzáadjuk az édesítõt, a chia magot, meg a citromsót, és további 15 percig fõzzük, sûrûn kavargatva.
  • A dzsemet üvegekbe töltjük, szorosan, légmentesen lezárjuk, és rögtön fejre fordítjuk. 
  • Végül szásazdunsztban hagyjuk kihûlni: jó vastagon bebugyoláljuk meleg takaróval, és lehetõleg olyan helyre tesszük, ahol nincs légmozgás (én pl az ágynemû tartóba raktam).

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/06/chia-m...

sponsored links

Keres?s