Cheesecake brownie áfonyával

2014-07-04

sponsored links

Brownie_Gabi 011.JPG

 

 

A múlt héten, a dupla kávés brownie receptje után nagy volt az érdeklõdés a krémsajtos, gyümölcsösebb változat után, úgyhogy közkívánatra megérkezett a recept. Jó hétvégi sütögetést kívánok! Aki nem sajnálja az idõt, készíthet hozzá egy kis fagylaltot is, mivel igazi, nyári hétvége vár ránk!

 

 

 

Hozzávalók:

 

 

100 g mandulaliszt

100 g finomliszt

200 g barnacukor

1 dl víz

1 dl tejszín

2 teáskanál vaníliakivonat

300 g 70%-os fekete csokoládé

100 g vaj

1 kávéskanál sütõpor

5 egész tojás

5 evõkanál meggylekvár

250 g mascarpone (vagy más lágy, tejszínes krémsajt)

1 evõkanál méz

1 kávéskanál reszelt citromhéj

200 g áfonya és kevés málna a díszítéshez

 

 

1. A vízbõl, a tejszínbõl és a cukorból lassú tûzön kevergetve szirupot fõzünk. Ebben feloldjuk a csokoládét, a vajat, majd hozzáadjuk a vaníliát is.

2. A tojásokat lazán felverjük, majd hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet (a finomlisztet és a mandulalisztet korábban összekevertem).

3. Folytonos keverés mellett a két masszát elegyítjük, majd egy sütõpapírral bélelt sütõformába kanalazzuk.

4. A meggylekvárt kanalanként, egyenletesen elosztva rákanalazzunk.

5. A krémsajtot kikeverjük a mézzel és a citromhéjjal, majd ezt is kanalanként a tésztára adagoljuk.

4. A tetejére szórjuk az áfonyát, és egy keverõpálcával belekeverjük a tésztába a lekvárral és a krémsajttal együtt - nem kell arra törekedni, hogy homogén legyen a massza, ellenkezõleg: az a jó,ha darabos marad, és felvágva szép, márványos felületet kapunk.

5. A sütõt elõmelegítjük. Ha kerek tortaformát, vagy tepsit használunk, ahol a tésztavastagság nem haladja meg a 3 centit, süssük 180 fokon 30 percig. (Ha vastagabb a tészta, alacsonyabb hõmérsékleten, hosszabb sütési idõvel dolgozzunk).

6. Mint minden brownie-t, ezt is teljesen ki kell hûteni fogyasztás elõtt - a legjobb másnap lesz.

 

 

 Brownie_Gabi 004.JPG

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/07/04/ch...

sponsored links

Keres?s