Cheese ? Csirkés quesadilla

2014-04-01

sponsored links

Ritka az olyan munkahelyi étkezde, ahonnan minden bányász öntelt mosollyal jönne ki az arcán , ez nálam is beigazolódott mikor a South Buda Business Park épületkomplexum aljában található Chesse-t látogattam ebédidõdben. Viszont az emberek többsége nem csak dél idõtájt tér be, hanem például a napindító étkezéseket, azaz a reggeliket is itt rendezi le. Személyes tapasztalatom alapján a reggelijükkel az ég adta világon semmi baj nincsen, kiadós adagok és egészen finomak.

Egy ideje már szemezek a délutáni ajánlatukkal ami 15 óra után érvényes, keretein belül pizzát és quesadillát lehet választani. Elsõ nekifutásnak inkább az utóbbira repültem rá, a kínálat három különbözõ variációt jelent. A történet pikantériája, hogy a három közül az egyik vega tehát számomra ott sincsen a listán. A másik marhahúsos és babos leginkább, de ez éppen nem elérhetõ, így 5 perccel 15 óra után, ami azért kicsit vicces. Maradt végül az egyetlen harcos a csirkés verzió.

Esztétikai megjelenés: Nem várt meglepetés, egészen pofásan tálalták az ételt. A fõfogáson jó pár tortilla chips lett elhintve, mögötte a kimondhatatlan nevû guacamole szósz rejtõzik. Közvetlen közelében egy apró salátalevélre komponáltak még egy paradicsom-jalapeno szobrok, nagyon sukár. A tortilla lap olyan mintha palatetõrõl mintázták volna, kicsit hullámos lett és még a pirítás nyomai sem látszanak. Boncolgatás nélkül belelátunk a belsejébe, ahol az elsõ ami feltûnik, hogy a sajt megolvadt és ezáltal szépen kifolyt a tányérra. Apró szemû rizzsel lett töltve ami vakítóan fehér. Belülre is jutott jalapeno, paradicsom és bõségesen csirkehús. Persze nem egy mély autentikus tálalás, de nekem délutánra tökéletesen megfelel, kicsit keszekusza a rászórt chips, de lehet ez a helyi specialitás.

Pont: 9/10

Ízvilág: Enyhén pikáns a chips amit érzékenyebb versenyzõk lehûthetnek a szósszal. A kiolvadt sajt jó nyúlós, nem mondanám toplistásnak pedig egy ilyen névvel megáldott étteremben erre az alapanyagra alaposan rágyúrnék azért. A nagy tortilla lap könyörögne egy alaposabb pirításért, sokkal jobb ha ropog fokaink között ez most kicsit “nyers” maradt. A jalapeno nem égeti le a hajunkat, de legalább érezni, hogy van némi csípõs benne. A rizs szinte pépes, egy fokkal keményebb szemû verzió jobban muzsikálna benne. A csirkehús fûszeres és omlós, ezzel semmi baj, így jó ahogy van. A paradicsom és salátalevél nem éppen “kézmûves” ízük nem sok, tölteléknek megfelelnek. Összességében nem életem legjobb quesadillája amit ettem, viszont egy erõs versenyzõ a középmezõnyben.

Pont: 7/10

Mennyiség: A nagy lap valahol 20 centis átmérõ környékén mozoghat. A töltelék mennyiségével nincsen különösebb probléma és a legjobb, hogy a mellé szórt chipsból egy percig sem spúrkodtak a konyhában. A guacamole helyzete már nem ilyen fényes, ennyi chipshez ez édeskevés, pillanatok alatt ki lehet lapátolni, aztán ha még van pofánk tenni a quesadillára is akkor hamar csak egy üres pikszissel találjuk magunkat szembe. Sajtból mennyiségre nincs hiány, ezt remekül igazolja, hogy nagy része kifolyt, de még így is maradt magában a fõételben is. Önmagában a quesadilla talán nem lenne egy eget rengetõ adag, de a chips remekül erõsít a helyzeten és ezzel együtt egy erõs 3 órás adagot már gond nélkül kitesznek.

Pont: 7/10

Ár/érték: Meglepett. Mindössze 850 forint ami leginkább azért érdekes, mert ugyanitt ebédidõben ezer alatt semmilyen ételt szinte nem lehet vadászni, legyen az akár valamilyen egyszerûbb fõzelék némi hússal. Sajnálom, hogy csak délután 3 után van rá lehetõség, délben még rá is venném magam többször, hogy ezt ebédeljem, de délutánig kivárni nem mindig ajándék. Mindenképpen tervezek egy második kört, de kizárólag ha már lesz marhúsos és babos verzió is, leginkább az érdekelt eredetileg is. Délutáni nasinak kiváló választás lehet akik itt messzi vidéken bányáznak kint a Budafoki út közelében, persze ne várjuk el, hogy az elsõ harapásnál Tijuana közepébe repít a quesadilla annyira nem eredeti.

Pont: 8/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/cheese-csirkes-quesadil...

sponsored links

Keres?s