Cheese ? Bundás kenyér

2014-01-29

sponsored links

A múlthéten útjára indított reggeli hadjárat újabb állomásához keresve se találni jobb helyet, mint ami a bánya aljában található. Az étterem talán páraknak ismerõsen csenghet, mivel már járt ott vagy itt olvasott róla netán réges-rég. Ebédeknél engem nem igazán tudtak meggyõzni, pedig esküszöm többször próbálkoztam. A reggeli az mindig más, reggel mindig kedvesebb még az ember. Sokáig sakkoztam melyik fogás is legyen az alany, de végül a jó hagyományos bundás kenyérnél raktam le voksom.

A recept nem túl bonyolult, kell némi kenyér és tojás. Sokan így mentik meg a kissé megszáradt szeleteket, de egy étteremben azért bízom nem ez az alap koncepció. Itt speciál két extrát igényelhetünk hozzá, egyik a sajt a másik pedig a tejföl. Ha lúd hát legyen kövér én meg fülig olajos és maszatos. Kértem mindkettõt a biztonság kedvéért.

Esztétikai megjelenés: Az alap mennyiség két fél szelet kenyeret jelent melyekre alaposan szórtak reszelt sajtot. A tejfölt én egybõl alá mertem volna álmodni, ehelyett egy kis üveg pikszisben jön, de legalább így mindenki saját kedve szerint bohóckodhat. A bundája nem túl vastag, de szép egyenletes nincsenek óriási csüngõ darabok rajta. Köretként kapunk némi zöldet is, ez kimerül egy hasáb paradicsomban, egy fél karika uborkában és némi vörös salátalevélben. Az összkép korrekt, fõleg ha várunk pár percet míg a reszelt sajt elkezd ráolvadni a kenyérre, ami eléggé guszta akárhogy is nézzük.

Pont: 9/10

Ízvilág: Nem tocsog az olajtól amiért hatalmas pacsi jár, nincs annál rosszabb mikor 3-4 deci olaj fröccsen ki belõle az elsõ harapásnál. A bunda teljesen rendben van. A sajt szintén jól muzsikál, ahogy megolvad jó nyúlós lesz amivel reggel a bányászás elõtt eljátszani hatalmas élmény. A zöldségek eléggé vízízûek, de nagy csodát nem kell várni, sajnos egyre több helyen ez a trend, na meg persze tél is van, juj! A tejföllel semmi kedvem nem volt harcolni, borítékolhattam volna, hogy valahol összekenem magam, tehát maradt érintetlenül a csészében, pedig biztos ízletes. Egy sonkát szívesen láttam volna a választható opciók között, úgy lenne egyéb íze is, de így most sokat nem lehet róla írni, jó!

Pont: 8/10

Mennyiség: Nem egyszerû, mert van aki képes reggel is annyit zabálni, hogy beüssön a kajakóma, de van olyan is aki éppen csak csipeget, hogy meginduljon az emésztés. Én történetesen valahol pont a kettõ között tanyázom, enni kell reggel is, de szerintem nincs értelme annak ha délután 2-ig kajára se tudok nézni utána. Nekem ez a két szelet délig tökéletesen kitart. A sajt bõséges, ezzel kicsit sem spóroltak a konyhán. Zöldségbõl talán lehetne duplázni az adagokat és akkor áldoznánk kicsit az egészség oltára is elõtt, de nem túl nagy katasztrófa így sem. Tejfölt ha elkentem volna vagy tudom is én, akkor inkább csak egy szeletre lenne elegendõ, de nyúl voltam ugyebár kipróbálni.

Pont: 8/10

Ár/érték: Semmi értelme elkezdeni, hogy talán ennél olcsóbb reggelit csak guberálással lehet megoldani, de persze tény, hogy a bundás kenyér eléggé low budget. Kenyér és tojás, esetünkben persze sajt is ami azért már költségesebb. Lényeg a lényeg, hogy ez így mindennel és szeretettel csak 330 forint ami szerintem korrekt, igaz üdítõ vagy egy jó “teJJa” még dukálna mellé. Az ebédelést továbbra sem tervezem itt, de ha reggel melóban/környéken ér utol a reggeli éhség akkor nyugodtan beugrok ezentúl a Chesse-be! A kenyér mellet kérhetünk rántottát és ham and eggs-et is, kitudja talán még azok is sorra kerülnek egyszer.

Pont: 8/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/cheese-bundas-kenyer/?u...

sponsored links

Keres?s