CBA Étterem és Grill pult ? Rántott sajt, hasábburgonya

2014-01-07

sponsored links

Már javában tart az új év, de eddig idén még csak Gastro kolléga igyekezett megosztani veletek a tapasztalatait, de szerencsétekre eljött az idõ, hogy én is beszálljak a buliba. A virsli teszt óta, még csak pizzával és hamburgerrel tudtunk szolgálni, de nyugodjatok meg, nem csak ezek lesznek, igyekszünk minél változatosabb fogásokat hozni, és egyre több nagyobb tesztet is be fogunk iktatni. Múlt héten vásárlás közben jött meg az étvágyam, és mivel már korábban kiszemeltem, hogy a nagyobb CBA -k kisebb kifõzdéket és grill pultokat is magukban foglalnak, így úgy döntöttem, hogy itt az idõ tesztelni, hogy milyen minõségben is dolgozik ezen a vonalon a Magyar üzletlánc. A kiválasztott üzleteben számos fogást kínálnak, a frissensülteken és az egytálételeken kívül számos friss saláta és napi menü is választható. Mivel már az év végi hús hegyek fogyasztása közben és a szilveszteri italozás után is kívántam, így úgy döntöttem, nem variálok, rántott sajt lesz hasábburgonyával és némi majonézzel az ebéd.

Esztétika,megjelenés: A kiválasztott ételt nagy fekete dobozba rakják, amit az árcímkék felhelyezése elõtt gondosan lefóliáznak. Az átlátszó CBA logóval feldobott fólia és ez a sötét doboz eléggé egyedi, és jól is néz ki. A dobozba alulra került a köret, a tetejére pedig a két nagy darab sajt. A sajtok háromszög alakúak, világos barnára sütötték õket, amibõl, helyenként kibuggyan a hófehér trappista sajt. A köretnek választott hasáb, nem a megszokott,standard csíkokra vágott olcsó burgonya, inkább annak egy prémiumnak kinézõ változata. A hasábok vastagabbak, nem egyformák, és arról, hogy nem sima krumpli megpucolva, megsütve, csak az állaga árulkodik. Amúgy a krumplit megfelelõ ideig sütötték, a közepén világosbarna, a szélein sötétbarnára sült a külsõ része. Megjelenésre pofás a menü, hogy õszinte legyek, nekem az igazi rántott sajt legalább olyan vastag, mint egy szép szelet kenyér, és a vágott képen láthatjátok, hogy ez ennek megfelel.

Pont:7/10

Ízvilág: Mivel még most a képeket nézegetve is eszeveszett módon megindul a nyálelválasztásom, így a doboz felbontása után is elsõre a sajtnak estem neki. A bunda nem túl vastag, viszont kellõen ízes, és pont annyira ropog, amennyire a közepén is folyós sajt megkívánja. A sajtot ízlelgetve teljes mértékben megbizonyosodok, hogy ez trappista, és az állaga alapján, nem tudom elképzelni, hogy ez valami gyorsfagyasztott sajtkrémbõl passzírozott kiadás. A köret, a gyorséttermi burgonyákhoz képest nem csak megjelenésben, de ízben is más. Valahol a vékony hasáb és a házi steak burgonya között van fél úton, ami ismét egy pozitív élmény. Ezek az ízek klappolnak, ennél jobb, csak akkor lehetne, ha valami remek házi tartár mártást is tudtam volna hozzá vásárolni. Sajnos ilyenre nem volt lehetõség, halkan jegyzem meg, a kis zacskós Felix majonéz csak ront ezeken a remek ízeken.

Pont:7/10

Mennyiség: Amiben egy átlagos gyorsétteremtõl eltér a CBA -s pult, az az, hogy nincsenek nagyon adagok, szinte mindent kilóra tudunk venni, így az ebédünk méretét is mi határozzuk meg. Ez esetemben két nagy darab sajtot jelen, és két nagy szedõkanálnyi hasábburgonyát. Derék adag, együtt a kettõ, több mint 60 dkg. Igazság szerint, elég éhesen álltam a pult elé, és a mögötte álló hölgy olyan kedves konyhás néni módjára szedte, hogy nem is nagyon szóltam rá, hogy sok lesz. Ennek és a mohóságomnak köszönhetõen, miután szinte a doboz teljes tartalmát elfogyasztottam, talán nem is kell mondanom, nem sok hasznos dolgot tudtam tenni

Pont:10/10

Ár/érték: Na jöjjenek a piszkos anyagiak, amik igazából ha így dübörög a magyar gazdaság, akkor lassan senkinek sem fognak számítani, de most azért még kell róla beszélnünk. A sajt kilóját így panírozva kisütve 2790 forintért kínálják, ami így belegondolva nem is olyan sok, nagyjából 2000 kapjuk meg a sima gurigának is kilóját. Ez a két darab 33 dkg azaz 921 Ft.-, amiért sok helyen egy rántott sajtos menüt is be tudunk dobni. Ehhez jön hozzá a köret, aminek kilója 1590 forint, ez a kicsit több mint 28 dekás adag pedig 452 forintomba került. Kis matek után kiderül, hogy ez a fogás 1373 forintért kerülhet a dobozba, amiért amúgy nem számolnak fel külön díjat. Az ár bár soknak tûnhet, a minõség és az adag is megfelelõ. Véleményem szerint az árazásnál elõreválóbb a minõség, és ez követendõ példa, javaslom, hogy ha valami finom kell gyorsan akkor térjetek be egy szimpatikus CBA -ba.

Pont:7/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/cba-etterem-es-grill-pu...

sponsored links

Keres?s