Carbonara

2014-05-04

sponsored links

A olasz tészták között a bolognai a legismertebb, második helyen holtversenyben áll a milánói és a carbonara. Ezekkel ? legalábbis nálunk ? az a szerencse, hogy mindenki megeszi. A carbonara pedig még gyorsan kész is van, a tészta kifõlésétõl számítva 5 percen belül már falatozhatjuk is és semmi különleges hozzávaló nem szükségeltetik.

Ugyan az eredeti recept szigorúan pancetta-t és parmezánt tartalmaz, mi magyarok azért megengedhetünk egy kis lazítást és jóféle kolzsvárit vagy más húsos szalonnát használjunk. Viszont sokan rontják el az ételt tejszínnel, erre semmi szükség. A tojás tökéletesen krémessé fog válni a sajttal és némi fõzõlével. Kóstoljátok meg, nem fogtok csalódni!

Spagetti carbonara

DSC_6505s

Hozzávalók 4 fõre:

40 dkg spagetti

2 tojás + 4 tojás sárgája

30 dkg pancetta vagy húsos szalonna

20 dkg reszelt sajt (elvileg parmezán, de jó minõségû trappista is jó)





A szalonnát kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, a pörcöket félretesszük. A tojást simára keverjük a sárgákkal. Mikor a szalonnapörcök langyosak, hozzákeverjük a tojásokhoz. A sajtot lereszeljük, a felét szintén a tojáshoz keverjük.

A spagettit sós vízben kifõzzük. Leszûrjük, a szalonnazsírba forgatjuk. Hozzáöntjük a tojásos keveréket, alaposan átforgatjuk. Akkor jó, ha a tészta melegétõl a tojás mártássûrûségû lesz. Ha nem elég lágy és krémesen folyós, a tészta fõzõvizébõl adjunk hozzá.

Tálaláskor egy nagy adag tésztát szedjünk tányérra, a maradék reszelt sajttal megszórjuk.

DSC_6511s


Hasonló bejegyzések:




O
Vegetáriánus fõzõverseny


DSC_2120s
Tavaszi gyûjtögetés


O
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc


P1010064s
Lelkiismeret-furdalás nélkül




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s