Cappuccino torta

2014-03-04

sponsored links


A tortát anyukám 66. szülinapjára készítettem.



Hozzávalók a piskótához:
Készítsünk egy vizes-piskótát 3 db tojásból , és süssük meg egy 27 cm-es tortaformában.
( - a recept a linken van )
A tortánk kb a forma közepéig fog feljönni!
Amikor megsült hagyjuk hogy teljesen kihûljön és kettévágjuk.
Elmossuk a tortaformát amiben sült és a tortánk tetejét tesszük a forma aljára.

Közben elkészítjük a krémet:
Hozzávalók:
6 deci tej
6 evõkanál capuccinópor
2 csomag vaníliás pudingpor
ízlés szerint cukor
1 evõkanál rum, helyettesíthetõ rum aromával
25 dkg mascarpone
2 deci tejszín


Elkészítése :
A tejet felforraljuk a cukorral , cappuccino porral és amikor feloldódott a cappuccino por akkor hozzá keverjük a pudingport, amit elõtte egy-két kanál tejjel elkeverünk.
Sûrû pudingoz fõzzünk , majd langyosra hûtjük, úgy hogy állandóan gépi habverõvel kevergetjük, hogy ne bõrösödjön meg a teteje!
Közben a tejszínt a mascarponéval habosra keverjük és hozzá adjuk a langyos pudinghoz.
Jól összekeverjük és utolsóként keverjük hozzá a rumot.
A krém felét a tortaformába rakott egyik lapra öntjük, erre kerül a másik lap és a lap tetejére a maradék krémet egyenletesen elkenjük.
Hûtõbe rakjuk egy éjszakára.

Hozzávalók a díszítéshez:
6 deci tejszínhab
2 csomag  Dr Oetker expressz zselatin fix instant 40 grm
ízlés szerint porcukor
kevés barna ételfesték, vagy egy csipetnyi kakaópor
kávé szemek
kevés fehér és barna fondant, vagy marcipán

A tejszínhabot a zselatinporral és a porcukorral kemény habbá verjük.
Egy keveset kiveszünk a habból kb egy kis salátás tálkányit, és a többihez keverünk  egy kevés ételfestéket hogy világos barna legyen a tejszínhabunk.
Elõhozzuk a tortánkat a hûtõbõl,oldalát meleg vizes késsel körbe vágjuk és kivesszük a formából, majd az oldalát is egyenletesen elkenjük a meleg vizes késsel.
Egy torta alátétre- tányérra  tesszük, a tortát, a fehér tejszínt egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük és ujjnyi részeket kihagyva az oldalát feltúffoljuk a habbal.
A kimaradt részekre kávészemeket rakunk.
Torta tetejét egy késsel bejelöljük 16 részre.
Barna tejszínhabot is a nyomózsákba töltjük és a bejelölt részekre díszes csavart - egyenes túffokat nyomunk felváltva . Minden torta szelet végére egy-egy kámeás fondant díszt rakunk.




Kámeás hölgyet szilikonos formával készítettem, elõször a fehér fondant raktam bele egyenletesen és erre raktam rá a barna fondant úgy hogy teljesen kitöltse a formát.
A formát minden egyes darabnál kókuszzsírral kikentem, így szépen kivehetõ belõle.
Fondant készítése és hozzávalóit ezen a linken nézhetitek meg !








Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/03/cappucc...

sponsored links

Keres?s