Camemberttel töltött rántott szelet, sült õszibarackkal és ruccolával

2014-08-04

sponsored links

Mostanában tényleg a párom kedvébe járok, mert egyik kedvenc étele a rántott hús és bevallom nem sûrûn szoktam készíteni ugyanis, amikor meglátom azt az olaj mennyiséget, amiben a hús sül... rosszul leszek. :) Nem baj, néha belefér, fõleg így salátával tálalva. Nagyon jó párosítás, ugyanis nem csak áfonya szósszal lehet jó, hanem bármilyen gyümölccsel.








Camemberttel töltött rántott szelet, sült õszibarackkal és ruccolával
Hozzávalók (2 személyre):
4-5 szelet sertés comb
4-5 csík camembert
só, bors
rozmaring
panírhoz:
tojás
teljes kiõrlésû liszt
teljes kiõrlésû zsemlemorzsa
sütéshez:
olaj

Sült õszibarackhoz:
3-4 õszibarack
1 ek. extra szûz olívaolaj
1 ek. vaj
2 ek. jó minõségû balzsamecet
1 ek. méz
1 tk. friss rozmaring

Továbbá:
1 zacskó ruccola

Elkészítés:
A sertés combot klopfoljuk ki egyesével szép vékonyra. Sózzuk, borsozzuk és fûszerezzük rozmaringgal. Tegyünk a közepére egy szelet camembert, tekerjük fel, szükség esetén tûzzük meg fogpiszkálóval, majd panírozzuk be és süssük ki olajban.
Az õszibarackot hámozzuk meg, majd vágjuk ketté. Tegyük serpenyõbe a többi hozzávalót, melegítsük fel, majd helyezzük el rajta az õszibarackokat és süssük meg mind a két oldalát. Hagyjuk, hogy egy picit rá karamellizálódjon a méz, úgy lesz nagyon ízletes.
Friss ruccolával tálaljuk.


Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/08/camem...

sponsored links

Keres?s