Camembert vele sült fokhagymás-petrezselymes mini zsemlékkel

2017-03-28

sponsored links


Be kell valljam, ha külföldön vagyok, amit biztos mindig hozok haza: élesztõ. Ha valahol ellenõrzik a feladott poggyász tartalmát, akkor tuti, õrültnek néznek, és már számos csillag van a nevem mellett különféle adatbázisokban, hiszen ez ráadásul sosem egy csomag élesztõt jelent, hanem minimum egy kisebb gyûjtõcsomagolást, ha Franciaországból jövök, akkor meg legalább hármat. Meg vagyok gyõzõdve róla egyrészt, hogy egyszerûen jobb minõségû másutt az élesztõ, vagy ha nem is jobb, akkor más. Na és emellett általában a csomagoláson van recept is, és igen, tele a net receptekkel, de ezek általában mindig valamilyen helyi kelt tésztát jelentenek, teljesen alap, jól bevált receptekkel, és amit eddig csomagolás hátuljáról kipróbáltam, mind tökéletesen mûködött is.
Most a finn élesztõ bizonyíthatott, és elmondhatom, nem csalódtam, pillanatok alatt életre kelt és szuper levegõs kis mini zsemléket produkált.
Persze ebben a receptben azért nem az élesztõ a lényeg, hanem a kérgében sült, belül olvadt sajt, amit a forró kis cipókkal tunkolunk ki és hozzá ropogtatjuk a pirult magokat...Ilyen méretben pont együtt lesznek kész, a bevágott sajt már kezd kicsit púposodni a zsemlék pedig aranyszínûek. Ekkor már csak a vajas-olívaolajos kenegetés hiányzik egy ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2017/03/camembert...

sponsored links

Keres?s