Calzone - töltött pizza

2014-08-06

sponsored links

Ennek a töltött pizzának az elkészítése egyszerû, ráadásul a töltelékek variációja végtelen. Azzal töltjük, amivel szeretnénk, ami otthon épp található, vagy amit csak el tudunk képzelni. :) ...és mindezek mellett finom is. Nagyon!




Hozzávalók: 4 darabhoz
- 45 dkg finomliszt
- 1 csipet kristálycukor
- 4 dkg friss élesztõ
- 1 kávéskanál só
- 0,4 dl olívaolaj (40 ml) 
- 3 dl langyos víz

A töltelékhez: bármit, amit szeretünk vagy ami otthon található.
Nálam:
- sûrített paradicsom (kis doboznak a fele)
- 20 dkg sonka
- 10 dkg kolbász
- 1 tv paprika
- 5-6 koktélparadicsom
- 1 kisebb lilahagyma
- 8-10 dkg reszelt trappista sajt vagy mozzarella
- só ízlés szerint
- néhány levél friss bazsalikom


  

Elkészítés:
1. Az élesztõt belemorzsoljuk 1 dl langyos vízbe, hozzáadunk egy csipet cukrot és felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, elkeverjük benne az olívaolajat, majd jön hozzá a felfuttatott élesztõ és a maradék 2 dl langyos víz. Jól összegyúrjuk a tésztát, majd letakarva kelesztjük 30 percig. Addig elõkészítjük a tölteléket.
2. A megmosott/megtörölt paprikát, hagymát, paradicsomot, bazsalikomot apróra - a sonkát, kolbászt kis kockákra vágjuk.
3. A megkelt tésztából formázunk 4 gombócot, majd egyenként kör alakúra kinyújtjuk. A kör felét megkenjük ízlés szerint sûrített paradicsommal (a széleken 1 cm szélességet ne kenjünk be, hogy jól összeragadjon majd a tészta). A sûrített paradicsomra helyezzük a kolbászt, sonkát, hagymát, paradicsomot, paprikát, rászórjuk a bazsalikomot, megsózzuk ízlés szerint, majd teszünk rá reszelt sajtot is. Ráhajtjuk a tészta/kör másik felét és a széleit az ujjunkkal összecsipkedjük. (a többi 3 tésztagombóccal is így járunk el)
4. Sütõpapíros tepsire helyezzük a töltött pizzákat, és elõmelegített 190 fokos légkeveréses sütõben kb. 15 percig sütjük. (a sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet - ha a teteje már kezd halványan barnulni, akkor megsült)
5. Sütés után 3-4 percre letakarjuk egy tiszta konyharuhával, majd mindegyiket vágjuk ketté és tálaljuk.




Jó étvágyat!
 

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/08/calzone...

sponsored links

Keres?s