Bébispenótos-pestós csirkemell

2017-04-23

sponsored links


Ez tulajdonképpen egy gazdagított pestós tészta, de a tejszínes ragu rizzsel is mûködik, akkor nem kell felönteni vízzel/a tészta fõzõvizével, így kicsit sûrûbb állaga marad.

4 adaghoz:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 2 evõkanál étkezési keményítõ
  • 1 csomag bébispenót
  • 1/2 üveg zöld pesto
  • 2 dl fõzõtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 40 dkg tészta
  • parmezán

1. A csirkemellet felkockáztam, a fokhagymákat vékony szeletekre vágtam, a bébispenótot bõ vízben átmostam, lecsöpögtettem. A tésztához jó sós vizet kezdtem forralni. A fokhagymaszeleteket olívaolajon kis lángon pirítani kezdtem, közben a csirkemellre rászórtam a keményítõt, és kevés mozdulattal nagyjából átkevertem vele.

2. A lángot maximumra állítottam, beleöntöttem a fokhagymás olajba a csirkekockákat, és fehéredésig pirítottam õket benne. Ekkor rákanalaztam a pestót, enyhén sóztam (a pesto is sós kicsit), borsoztam, fûszereztem bazsalikommal, majd felöntöttem a fehérborral, és jól kiforraltam belõle az alkoholt. A felforrt vízbe beletettem a tésztát.

3. Hozzákevertem a csirkéhez a bébispenót felét, és fél dl vízzel 3-4 perc alatt készre pároltam. A keményítõnek köszönhetõen gyorsan megpuhul, és puhább is lesz, mint nélküle.

4. A ragut felöntöttem tejszínnel, felforraltam, és az idõközben megfõtt tészta levébõl is öntöttem hozzá annyit, hogy tésztaszósz állagot kapjak. A végén kevertem bele a maradék bébispenótot, majd a tésztát is. A tetejére parmezánt szórtam.

Folytats a blogon ... sertesparade.blogspot.com/2017/04/beb...

sponsored links

Keres?s