Búrkifli

2014-01-08

sponsored links

Eddig még soha nem használtam fagyasztott leveles tésztát - nem tudom, hogy miért nem...? Az egyik nagynéném viszont az elmúlt években egyre gyakrabban használja az ilyen fagyasztott tésztákat. Pedig igazán finom süteményeket készített régen, hiszen cukrász a szakmája, de sajnos Õ sem fiatalodik, és nem mindig bírja a kezével gyúrni a tésztákat, türelme sincs már hozzá, emiatt tart otthon ilyen fagyasztott "dolgokat". Tegnap vette észre, hogy tele van a mélyhûtõje leveles tésztával, ezért adott nekem is egy csomaggal. Én pedig rögtön tudtam, hogy Apukám kedvenc süteményét fogom elkészíteni belõle: a búrkiflit. Olyan finom és pillanatok alatt elkészült. Süssétek meg Ti is!






Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (3 darabos összesen 400 g)

A töltelékhez:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 6 dkg darált dió
- csipet fahéj

A tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál tej
- 4 dkg darált dió

- porcukor






Elkészítés:
1. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük úgy, hogy a vége felé hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan belevegyítjük a darált diót és a fahéjat.
2. A leveles tésztát egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk (kicsit alálisztezünk, hogy ne ragadjon le), majd 3 egyforma csíkra osztjuk/vágjuk. Minden csík alsó részére teszünk a töltelékbõl, majd feltekerjük és kifli alakúra formáljuk.


3. A kifliket sütõpapíros tepsire helyezzük, tetejüket lekenjük a tojássárgája és tej keverékével, majd megszórjuk a darált dióval, és elõmelegített 180 fokos sütõben kb. 12-24 percig sütjük. (a sütési idõ sütõfüggõ, hagyományos sütõben 200 fokon süssük)
4. Porcukorral meghintve tálaljuk.



Le Rosier Rose teáskészlet RUSZTIK Home


Jó étvágyat!

Forrás: Csábító házi sütemények 4.
 

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/01/burkifl...

sponsored links

Keres?s