Búrkifli, a diós finomság...

2014-02-17

sponsored links

A búrkifli egy véletlen találkozás ötlete alapján jött a konyhánkba. A feleségem ugyanis a múltkor lángost akart készíteni, és ahhoz keresett egy jófajta receptet, amikor Gabriella blogjába vetõdött. Mivel tetszett neki az ott talált lángos recept, és nagyon finom is volt, így jobban körülnézett, és ott talált rá az alábbi búrkifli receptre. Megtetszett neki, és úgy döntött, kipróbálja. Mint utólag kiderült, ez egy nagyon jó ötlet volt, mert mindkettõnknek nagyon ízlett. Így biztos, hogy az én drágám nem most készített ilyet utoljára... :-)

Hozzávalók a búrkiflihez:
- 1 csomag leveles tészta (3 darabos összesen 400 g)

Hozzávalók a búrkifli töltelékéhez:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg darált dió
- csipet fahéj

A búrkifli tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál tej
- 4 dkg darált dió
- porcukor

A búrkifli elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, aztán óvatosan belekeverjük a darált diót és a fahéjat is. Fogjuk az elsõ leveles tésztát, és téglalap alakúra nyújtjuk, majd ezt követõen három egyforma csíkra vágjuk. Minden csík egyik végére tölteléket teszünk, aztán feltekerjük, a végeit kicsit ellapítjuk (hogy ne folyjon ki a töltelék), majd az egészet kifli formájúra hajlítjuk (nekünk ez valahogy kimaradt, így nem is lett kifli alakja). Ezt a mûveletet megismételjük a többi csíkkal, majd ha a csíkok elfogytak, akkor jöhet a következõ leveles tészta, és kezdõdhet elölrõl a móka... :-)

A kifliket sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk, a tetejüket tojássárgája és tej keverékével megkenjük, majd megszórjuk darált dióval. A tepsit elõmelegített 180-200 fokos sütõbe toljuk, és nagyjából 20-30 perc alatt készre sütjük. Amikor készen van, és már isteni illet terjeng az egész konyhában, akkor hagyjuk egy kicsit hûlni, majd porcukorral jól meghintve tálaljuk...

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá... :-)

Folytats a blogon ... eztfaldfel.blogspot.com/2014/02/burki...

sponsored links

Keres?s