Bölcsõ Bar & Food ? a burger

2014-02-03

sponsored links

Naponta legalább kétszer elmegyek a Bölcsõ mellett, de ezidáig nem sikerült betérnem egy burgeres tesztre. Végre a bolygóállás is megfelelõnek bizonyult, így fogtam magam és meglátogattam õket. Kissé felelõtlenségnek bizonyult mikor odaértem ez az adhoc támadás, mivel kintrõl annyit láttam, hogy csurig van a hely. A terasz így mínusz pár fokban nem lenne nagy ötlet, meg amúgy sem üzemel. Nagy nyaknyújtogatás közben végül sikerült egy páros helyet elcsípni, igaz azzal a feltétellel, hogy nagyjából egy óra alatt lerendezzük, mivel idõre foglalva volt már az is.

A belsõ hangulatos igaz rengeteg ponton köszön vissza az IKEA, de lehet csak én vagyok túlságosan jártas és nekem ismerõs pár termék. Na de szóval minden asztalnál ültek, ami azért egészen bizalomgerjesztõ fõleg, hogy szinte mindenhol akad egy burger az asztalon. A “komoly szendók” kategóriába kerültek a burgerek, találunk kacsát, bárányt és természetesen van marha is. A kalandorok kísérletezhetnek csevappal is, de én inkább errõl most letettem. “a burger” amihez tartozik egy igazán lényegre törõ és laza leírás “ne ez itt a lényeg. 16 dkg jó marhahús, vörös cheddar, házi buci”. Egyszerû és tartalmas, én ehhez kértem pluszban bacont.

Kétség nem fér hozzá, hogy egy ilyen hangulatos helyen kötelezõen kell rendelni valamilyen kézmûves sört, mely jelen esetben egy korsó Fóti produktumot jelent. Levezetés gyanánt egy adag házi ropit is berendeltem, ugyan mi baj lehet belõle?

Esztétikai megjelenés: Sajnos a félhomálynak köszönhetõen nem éppen egy vakítóan világos képek születtek, talán kicsit többet kellett volna vele küzdenem még, na már mindegy. Egyszerû lapostányéron érkezik egyszerre minden ami a burgerrel kapcsolatos. Gyanúsan ez is IKEA-s, de lehet már csak beleképzelem. A buci szép, igaz egy kevéske szezámmagot hiányolok fedelérõl, de így is korrekt. Két pikszisben érkeznek a mártogatósok, egyik majonéz míg másik ketchup. Köretként hasábburgonya dukál mellé, ebbõl két teljes és két félhasáb jár, összességében nem túl nagy teret foglalnak el a tányérról. Méretes salátalevelek is kerültek a fogás mellé, így teljes egésszé bõvül a történet. A buci egy szolidabb pálcával van szíven döfve, ez tartja egybe. A nyársat kitépve és a fedelet leemelve kicsit jobban szemügyre vehetjük a belsõt. Jó húsos paradicsomkarika és egy korrekt szelet bacon várja éhes szemeinket. A húspogácsa alaposan átsütve, igaz errõl ki is faggat minket a személyzet, miszerint jól átsütve vagy félig átsütve szeretnénk kérni. A paradicsom és a pogácsa között a sajt, nagyon jól kell zoomolni, hogy észre vegyük. A sort ismét egy salátalevél zárja, a kör bezárult. A ropit én szívem szerint méretre megfelezném és akkor a látvány is csábítóbb lenne, így ennyi magában kicsit csofi.

Pont: 9/10

Ízvilág: A buci már önmagában zseniális, talán W35-ben éreztem hasonló csodát. Belseje picit talán vajazott, nagyon eltalálták. A hús alaposan átsütött valóban és intenzíven fûszerezett, de egy karakteres ízt nem tudok eldönteni mi lehet benne, talán rozmaring? Picit szaftos hús, kicsit sem száraz. Remekül harmonizálnak egymással az ízek, le a kalappal. A bacon jól átpirult ropogós és enyhén sós íze szintén passzol az összképbe. A zöldségekkel az ég adta világon semmi gond, remekül összerakott termék az “a burger”. A krumpli önmagában egy kis fûszert vagy sót még elbírna, de a mártogatósokkal sokat javíthatunk, melyek közül a majonéz a tutibb ez valami házi cucc kell legyen. A ropi nagyon finom, ropogós, vajas, tejfölös és meleg. A sör nem lesz toplistás nálam, de ez rohadtul ízlések és pofonok téma.

Pont: 9/10

Mennyiség: A 16 dkg hús érzésre az utolsó grammig megvan. Ehhez a buci mérete remekül társul, nem esik ki belõle a hús és a többi, illetve nem is óriásbuci amiben csak úgy tengõdne az aprónak tûnõ töltelék. A plusz feltétkén érkezõ bacon egy szép hosszú szelet, több nem is kellene bele mert akkor elsózná az összképet. Zöldségbõl ennyi elegendõ, talán egy karikával több paradicsom még beleférne, de ez már a kukacoskodás része. Sajtból sokat sajnos nem éreztem, pedig a cheddar viszonylag hamar felfedezhetõ. A köretként érkezett krumpli kicsit tûzoltás jellegû, de a ropival remekül ki lehet egészíteni. Utóbbinál továbbra is nagy optikai tunning lenne a felezés. Összességében egy könnyed jól lakott óvodás fejével távoztam, igaz ebben a korsó sör is segít. A négy óra gond nélkül megvan.

Pont: 8/10

Ár/érték: Az “a burger” alapára 1250 forint ami egy ilyen jól megálmodott és minõségi burgerért nem sok. A sör ára sajnos fillére pontosan nincsen meg, de úgy dereng, hogy 600 forint tájékán mozog, míg házi ropi 300 vagy 350. Akik a XI. kerületi Lágymányosi utca 19. környékén tekeregne és tehetik térjenek be, egészen mennyei amit bent kínálnak. Két érdekesség volt mindössze ami feltûnt ottlétem alatt, az egyik, hogy mennyire jól szigetelt a hely, amikor valaki benyit a bejárati ajtón dobhártya repesztõ légnyomáskülönbség keletkezik és utána ásítozok percekig, amire persze jön más mivel a hely folyamatosan tele. A másik a jámbor agár aki egyik pillanatról a másikra beleszaglászott az arcomba, kényesebb vendégeknek ez lehet nem túl szívóderítõ élmény.

Pont: 9/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/bolcso-bar-food-a-burge...

sponsored links

Keres?s