Bögrés töltött lángos
sponsored links
Ezt a fajta lángost, Viktorunk kérésére készítettem.
Õ töltve szerette volna, én viszont a bögrés változatot készültem kipróbálni, így a kettõ ötvözetét hoztam össze.
Nagyon jó állagú tészta lett belõle, ami nem szívja be annyira az olajat.
- 5 bögre liszt
- 2 db tojás
- 2 teáskanál só
- 3 kis doboz sûrû joghurt vagy tejföl 3x140 g
- 0,5 dl langyos cukros víz
- 1 csomag porélesztõ
- olaj
- virsli
- sajt
Elkészítése:
A langyos vízben feloldjuk az élesztõt, majd a megszitált liszthez öntjük.
Hozzáadjuk még a sót, a tojásokat, és a joghurtot vagy a tejfölt.
Összegyúrjuk, majd hagyjuk meleg helyen megkellni.
Egy rúdba formáljuk, majd 1,5 - 2 cm széles szeleteket vágunk, amiket kis gombócokká formázunk.
A tésztát addig hagyjuk még pihenni, amíg elõkészítjük a virsliket, ill.az olajat felforrósítjuk.
A gombócokat kinyújtjuk annyira,hogy egy virsli beleférjen, majd feltekerjük.
Tehetünk bele sajtot is, de akkor jól "csomagoljuk" be!
Forró olajban,többször forgatva megsütjük.
Sajttal, tejföllel, mustárral stb fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat hozzá!