Bögrés rebarbarás süti

2014-05-06

sponsored links

Nagy, háromszög formájú leveleirõl ismert a rebarbara, melynek színe lehet zöldes, de egészen vörös is.

Közép-Ázsiában közel negyven rebarbara-faj létezik, elsõsorban Kína egyes részein, hegyvidéken él. Európában az 1700-as évektõl terjedt el. A természetes gyógymódok étvágyjavítóként, de hashajtóként is alkalmazzák. Kezelhetõ vele a gyomor-bélhurut, az emésztési zavarok, gyomorerõsítõ hatása ismert. Remek hashajtó, ha nagyobb mennyiségben fogyasztjuk. (http://napidoktor.hu/cikk/84.11318/Rebarbara-a-gyomornak).

Használjuk levesekbe,  süteményekbe, gyümölcslevekbe. Én ma sütibe használtam. Bögrésbe?



rebarbara

Hozzávalók: 1 tojés, 2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 1/2 bögre olaj, 1 tasak sütõpor. 4-5 rebarbara szár, kis griz.

A hozzávalókat összekevertem, kivajazott, liszttel megszórt tepsibe töltöttem. A meghámozott és kockákra vágott rebarbrát grizbe forgattam és a tetejére szórtam.

2oo fokon kb. 4o percet sütöttem.

Nagyon finom!!!! Nagyon egyszerû!!!


Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/0...

sponsored links

Keres?s