Bögrekabát (horgolt bögremelegítõ)

2014-08-02

sponsored links

Régen tudtam horgolni. Szerettem is. Még technika órán tanultam meg, ahogyan kötni és gombot varrni is... :-) Aztán elfelejtettem. Néhány napja elkezdtem újratanulni. Remek oktatóvideókat találtam hozzá, így az alapokat nagyon gyorsan megtanultam újra, már csak gyakorolni kell, hogy komolyabb dolgokba is bele merjek vágni. Az elsõ horgolt mûvem ez a bögremelegítõ, ami egyszerre védi a kezünket, ha túl forró a bögre és tartja kicsit tovább melegen a benne levõ kávét vagy teát, bár azt gondolom leginkább csak dekoratív... ;-)


Sok képet láttam a neten, amikbõl ötletet merítettem és kifejezetten ajánlott darab kezdõknek, hiszen elkészítése könnyû és gyorsan sikerélményt okoz. Egyenesfalú bögrénél egy sima téglalapra van szükség, felfelé szélesedõ bögrénél már szaporítani is tudni kell. :-)

Tetszõlegesen horgolhatunk rövid, egy- és két ráhajtásos pálcasorokat, én mindegyik fajtából horgoltam, ha már egyszer gyakorolni akartam a frissen tanultakat... 



Ha valaki szintén nem tud horgolni, de belevágna, csak biztatni tudom, én EZZEL a horgolósulival kezdtem, szerintem nagyon jók az oktatóvideók, köszönet értük! A horgolt téglalapig könnyû eljutni, inkább az összevarrásról írom le a tapasztalataimat, hátha hasznos azoknak, akik szintén kezdõk, mint én. A neten sok ugyan a kép, de részletes leírást nem nagyon találtam. A profiknak, rutinosaknak biztos túl evidens volt, hogy leírják, de nekem egy-két dolog okozott némi fejtörést.

 - Bár nagyon jól néz ki, nem érdemes egészen a bögre tetejéig érõ téglalapot horgolni, mert így nem lesz kényelmes inni a bögrébõl. Annyi helyet hagyjunk üresen, hogy a bögremelegítõ ne érjen a szánkhoz ivás közben.

- A fül alatti kicsi részt összevarrtam, a tetején gombbal lehet összefogni a bögrekabátot. Rendes gombot is varrhatunk rá, egy szép színû vagy formájú gomb nagyon jól tud mutatni rajta. Én egy kicsi körlapot horgoltam és varrtam fel. Akasztónak pedig egy sima horgolt láncszemsort használtam.

- Elõször a fül felsõ része alatt ment át az akasztó, mert képeken úgy jobban tetszett, de ez a módszer nem vált be végül. Amíg a bögre az asztalon állt még nem is volt semmi gond, de amikor megemeltem, a füllel szemközti oldalon lecsúszott a  kabát a bögrérõl. Így ezt az akasztót végül levettem és a képen is látható megoldás mellett döntöttem, hogy a fül felett menjen az akasztó. Így sokkal stabilabban a bögrén tartja a kabátját. :-) 



És most hogy már egy kb. 10 x 20 cm-s téglalapot sikerült is meghorgolnom, megmutatom mi a cél :-D

http://foltvarazs.hu/2013/06/horgolas-a-patchwork-jegyeben-horgolasi-alapok-es-mintak/




Folytats a blogon ... gyzsuzska.blogspot.com/2014/08/bogrek...

sponsored links

Keres?s