Bõrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütõtökkel, párolt pezsgõs lilakáposztával

2014-01-04

sponsored links

Bõrös malacsült sörrel locsolva,  sült céklával és sütõtökkel, párolt pezsgõs lilakáposztával

Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tûzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.

Nos én ezúttal egy kicsit szakítottam a hagyományos receptekkel.

Hozzávalók:

  • 25 dkg malachús
  • 1 dl sör
  • méz
  • 1 db cékla
  • 20 dkg sütõtök
  • 1 szelet lilakáposzta              
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db babérlevél
  • ecet
  • õrölt fekete bors
  • õrölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek disznózsír
  • olívaolaj
  • 1 dl pezsgõ

Elkészítés: 

A malachús bõrét bevagdosom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, s néhány órára beteszem a hûtõbe.

Majd egy serpenyõben disznózsíron beteszem a sütõbe, fóliával letakarva.

A céklát és a tököt pucolás után felkockázom, egy serpenyõbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütõbe.

A káposztát legyalulom. Serpenyõben  a karikára vágott lilahagymát megkapatom, dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet. Amikor már csaknem kész, ráöntöm a pezsgõt.

Közben a malachúst idõnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40  perc után leveszem a fóliát a malachúsról,  kenek rá mézet,  s átkapcsolok grill fokozatra.

Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült zöldségeket és káposztát.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/01/boro...

sponsored links

Keres?s