Béres Alexandra Fitness Konyha ? Zellerkrémleves, csirkemellcsíkok vadasan, zabgaluskával

2014-04-08

sponsored links

Mivel a hétvégén rendes állampolgár révén hazalátogattam, a szüleim pedig szokás szerint egy kisebb lagzira való kajával készültek, így a mai napon bizony egy korábban levadászott menü bemutatására kerül sor. Korábban majdnem egy teljes hetet áldoztam, egy menü rendelõs konyha bemutatására, aminek tervek szerint még lesz folytatása is, de volt olyan alkalom, amikor ilyen helyrõl is csak egy napra rendeltem ebédet. Na nem kertelek tovább, mert a végén még az én hibám lesz, ha ebbõl a napsütéses délelõttbõl borús délután lesz. Erre az egy napra, ami történetesen péntek volt, Béres Alexandra Fitness konyhájából választottam egy zellerkrémleves, mellé pedig csirkemellcsíkokat vadasan zabgaluskával. A menü elég összetett, amit elöljáróba leszögezhetünk, hogy nem a házias ízekkel lesz dolgunk, hiszen ez a fitnesz vonal, fehér liszt helyett zab, gyanús, hogy a zellerkrémleves sem éppen lisztes habarással készül.

Esztétika,megjelenés: Gondosan lezárt mûanyag dobozban érkeznek az ételek, amik tetején egy magabiztos hölgy mosolyog. Nagyjából azt sugallja a doboz, ha ezt eszed, akkor kiegyensúlyozottabbá tudsz válni, hogy õszinte legyek számomra lényegesen szimpatikusabb, mint a bolthálózattal is megáldott konkurencia. Kezdjük a levessel, bár az nem egy látványos zöldségleves. Felbontás után egyértelmûvé válik, hogy nincs sûrítve, kevergetés elõtt a sûrûje inkább alul helyezkedik el. A színe egyértelmûen a zelleré, darabokat nem igazán, inkább csak kis rostokat fedeztem fel benne. A második fogás már egy kicsit látványosabb. A zabgaluska, mint általában minden zabból készített étek, sötét színû, némi zöldfûszerrel színesítették, hogy kicsit gusztusosabb legyen. A csirkemellcsíkok elvesznek a vadas mártásban, ami élénksárga színnel büszkélkedhet. Kis kutyulás után, azért észrevehetõ, hogy a csirkemellel nem spórolnak, nem csak a mártástól lesz laktatóbb a zabos nokedli. Amit még muszáj megjegyeznem, az az, hogy bizony a vadas, nem az a szemkápráztató fogás, amit egy mûanyag tálban ízlésesen lehet tálalni.

Pont:6/10

Ízvilág: Ahogyan illik, a levessel kezdem, aminek nem meglepõ módon zeller íze van. Ahogy az állagából már kikövetkeztettem, semmilyen sûrítõ anyag íze nem befolyásolja a leves ízét. Kicsit savanykás, de határozottan zeller ízû, nagyjából ennyit tudok róla elmondani. A második fogásra rátérve azt hiszem megint a körettel kezdem az elemzést. A zabgaluska vagy kicsit hétköznapiasan zabból készült nokedli ízesebb, mint a fehérlisztbõl készült mostohatestvére, bár a bele rejtett zöldfûszer ízét a zab elnyomja. A vadas  mártás elég édeskés, ez az íze alapján elsõ sorban a nagy adag sárgarépa és némi édesítõ ügyes kombinációjának köszönhetõ. Kellemetlen mellékízt nem tapasztaltam. A csirke puha, ennyi szaftban nem is lehetne másmilyen, külön erõs íze nincs, szintén a mártásnak köszönhetõen egyáltalán nem száraz a fogás. Összességében a vadasuk, nem az én szám íze szerint készült, én mustárosabban, kevésbé édesen szeretem, de ahány ház annyi szokás, na meg persze itt az egészség is elsõdleges szempont.

Pont:7/10

 

Mennyiség: A mennyiség tekintetében, nem találok fogást a mai menün. A leves bõséges, elsõre, mivel nincsenek benne darabok, sovány adagnak tûnik, de azért ha belapátolja az ember, érezheti, hogy nem is olyan kicsi az adag. A vadasnál említésre méltó, hogy csirkemell van bõven a mártásban, nem hiába, az étlapon, kifejezetten férfiaknak ajánlott ételek között van felsorolva. Vélhetõen nem elsõsorban a nagy mennyiségû hús, hanem inkább a sok galuska, és a magas energiatartalom miatt van ebben a kategóriában. Az ételek amúgy tele vannak rosttal és valóban minõségi alapanyagokból dolgoznak, amik nem csak érzetre laktatnak, hanem a testünknek is megadják ami kell. Azt kell hogy mondjam, hogy jó adag, ami szinte mentes az ?üres kalóriáktól?.

Pont:8/10

Ár/érték: Úgy döntöttem, hogy a szállítással kapcsolatos pontot kihagyom, mert nem nagyon tudnék róla írni. Ha berendelitek a menüt, minden nap dél elõtt megérkeznek a napi betevõvel, felrohannak, ha emeletre kell vinni a kezedbe nyomják az ételt és jó étvágyat kívánnak. Gyorsak, kedvesek, biztos a futárok is a fitnesz vonalat erõsítik. Az ár amúgy egy teljes egészséges menühöz képest nem magas. A zellerkrémleves 490 forintba kerül. Nem egy bonyolult étel, nincs is semmi különleges benne, de nincs benne semmi szervezetnek terhes összetevõ sem. A csirkemellcsíkok vadasan, zabgaluskával szintén egészséges, de ezzel egyidejûleg egy igencsak laktató étel is. Nekem nem ez az igazi vadas, valószínûleg azért, mert nem ilyen édes kiadáshoz szoktam, de a maga 890 forintos árával kifejezetten kedvezõ ajánlat. A teljes menü 1380 forint, ami azért nem kevés, de ezzel az adaggal, van aki több mint egy fél napot is elmegy.

Pont:7/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/beres-alexandra-fitness...

sponsored links

Keres?s