Bécsi Bisztro ? Gyrostál (nagy)

2014-05-21

sponsored links

Új szelek fújnak, így az a szerencsés helyzet állt elõ, hogy újabb környéken van lehetõségem tesztelni a vendéglátóhelyeket. Ilyen szép idõben, szívesen mozdul ki az irodából és kutat fel valami olyan helyet, ahol valami könnyed fogással kényeztetheti magát a fárasztó munkanap közepette. Jó kinézetõ gyros tálat régen ettem, vélhetõen azért, mert jellemzõen inkább a kézbe vevõs megoldást választom, de igazi ebédre volt szükség, így jött a gyros tál ötlet. A Bécsi Bisztró a Bécsi út Szépvölgyi úthoz közel esõ szakaszán található és hétköznap ebédidõben azért pár percet sorba kell állnunk, ha az õ fõztjüket akarjuk magunknak. A választás a nagy gyrostál, kifejezetten a saját igényeimhez igazodva.

Esztétika,megjelenés: A rohanó hétköznap megkövetelte az elvitelt, így a tálam egy mûanyag tálkában végezte, gondosan fóliába csomagolva. Legalul a rizs, ami választásom alapján lett rizs, mert akár hasábburgonya is lehetett volna. Amúgy szép sárga a színe, valószínûleg húslével fõzik. A következõ rész a zöldségeké, amik szintén a választásom alapján kerültek a dobozba. Számos lehetõség közül választhatunk a lila hagymával kezdve a majonézes kukoricán át görög salátáig minden van a kínálatban. Én görög salátát kértem, ami némi uborka, paradicsom, feta és olivabogyó kombinációja. Egynek nem rossz és nagyon jól is mutat. A következõ összetevõ a reszel sárgarépa, ami nagyon feldobja a kombinációt, és a lila káposztával kiegészülve színkavalkáddá alakította a dobozomat. A biztonság kedvéért, azért kértem még bele némi jégsalátát is, így már aztán tényleg pofásra sikerült a kinézet. A legfelsõ réteg, talán a legfontosabb, a csirke gyros hús, ami viszonylag nagy falatokra vágva, barnára pirítva tette fel a pontot az i-re. A kis zöld szálak, azok bizony kapor darabok, a szósz nagyon nem látszik, de az pedig egy kapros szósz, amit szintén egy nagyobb felhozatalból választottam. Az az igazság, hogy régen nem láttam ilyen pofásan tálalt gyros tálat.

Pont:9/10

Ízvilág: A húsra nagyon büszkék, vagyis az étterem falán nagy felirat hirdeti, hogy saját páccal dolgoznak. Igazából alapvetõen nem érzek semmi különlegeset a húson, mondhatni, megszokott csirkecomb filé, de azért sajnos ezt nem jelenthetem ki. Sok helyen kapunk nem igazán finom húst, ezen érezhetõ a fûszerezés és az is, hogy nem a tegnapiból dolgoznak. Alapból a hús ízét elviszi a szósz íze, ami nem igazán erõteljes ízû, de azért a kapor az kapor. Mivel nagy kapor kedvelõ vagyok, így nekem ez kifejezetten ízlett. Lejjebb jutva a villámmal megtalálom a zöldségtengert is, amiben a legjobb az, amikor a feta is bejön a képbe. Valahogy egy jó gyrost még jobbá tud tenni némi finom sós feta sajt, és ez a görög salátának köszönhetõen meg is van. A kis olivabogyó darabok egy-egy falatot még ízletesebbé, különlegesebbé tesznek, és a sárgarépának köszönhetõen egy valóban különleges, mégis remek tálat fogyaszthattam el. A rizs sem volt erõteljes ízû, de ami a színe alapján már említettem, azt az íze alapján is fenntartom, ezt a rizst bizony nem sima vízben fõzték. A rengeteg opció miatt igazán személyre tudjuk szabni a gyrosunkat, de ha rám hallgattok ezt az összeállítást legalább egyszer kipróbáljátok.

Pont:8/10

Mennyiség: Elsõre, mikor a kiszolgáló lány kezébe vette ezt a tálat, az jutott eszembe, hogy ez bizony nem lesz olyan nagy adag, mint a megszokott hungarocell dobozos kiszerelés. Szerencsére az elsõ benyomás, nem mindig mérvadó, és ahogyan egyre több dolog került a dobozba, egyre inkább oszlottak el a kétségeim az ebédem kielégítõ mennyiségével kapcsolatban. A legalul található rizs nem volt egy óriási adag, de a zöldségekkel kiegészülve megfelelõ mennyiségû köretet biztosított a húsnak. A hússal egy igencsak gyakori probléma került a képbe, méghozzá az, hogy húsból szinte sosem elég. Az aranybarnára pirított csirke szeletekkel a fogás egy ebédnek mennyiséget tudott képviselni, talán egy pitát szívesen elfogyasztottam volna mellé.

Pont:8/10

Ár/érték: Bár nem tudom, hogy a normál méretû kiadás mekkora, de mivel az étlapon nagy és óriás kiadás is szerepelt, így kötelezõnek tartottam, hogy legalább a középsõre benevezzek. Ezért a közepes kiadásért 1090 forintot kell kicsengetnünk, amiért egy össze vissza variálható, teljesen személyre szabott gyros variációt alakíthatunk ki. A választható köret, 4 különféle választható zöldség és választható szósz olyan mozgásteret ad, amit sajnos nem sok gyrososnál élvezhetünk. Az átlagos csípõs hagyma mehet kérdésnél bonyolultabb kérdéseket kell megválaszolnunk rendelés közben, de ha ezen túljutunk, akkor miénk a pálya és már kebelezhetjük is befelé a kreálmányunkat.  Ennyi pénzért ilyen finom és rugalmas gyrost még tuti nem ettem, így ha esetleg erre jártok és megéheztek, akkor amondó vagyok, hogy ne hagyjátok ki a Bécsi bisztrot.

Pont:7/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/becsi-bisztro-gyrostal-...

sponsored links

Keres?s