Bébispenót

2014-05-05

sponsored links

 

DSC_0575.JPG

Tavalyi vetésem spenót téren kudarcot vallott. Ami nem vette el a kedvem attól, hogy idén is vessek. És lám csodát, már szépecskék. 

Tegnap az erõs szélvihar közepette szaladtam ki szedni egy bõ marékkal,hogy a vasárnapi ebédet feldobjam vele.

A szél kicsit megtépázta. De ez remélem nem akadályozza meg a további növekedésben!

Kölest készítettem köretnek, amibe padlizsánt és az ominózus spenótot  kevertem.

Hozzávalók: 15 dkg köles

maréknyi spenót

1 padlizsán

1 fej vöröshagyma

2 cikk fokhagyma

vaj, olívaolaj

só, bors

1 dl húsleves

A kölest másfélszeres mennyiségû vízben feltettem fõni, természetesen a fõzõvizet sóztam. Közben a padlizsánt daraboltam és az olívaolajon megpirított vöröshagymára dobtam.

Sóztam,borsoztam, és addig sütöttem, amíg megpuhult. Közben kb. 1 dl húslevessel öntözgettem.

DSC_0574_1.JPG

A spenótot átmostam, majd a vajon gyorsan megpirított fokhagymára dobtam. Szintén sóval és borssal fûszereztem.

DSC_0576_1.JPG

A közben megfõtt köleshez adtam a zöldséget és kicsit összerottyantottam õket.

A köret ezennel elkészült.

DSC_0577_1.JPG

Fõfogásként kacsát sütöttem.

DSC_0581_1.JPG

A tisztított kacsa mellét bevagdostam , hogy a zsírja könnyebben kisüljön.

Alaposan megszárítottam törlõpapírral a bõrt, és úgy sóztam be. 

Majorannával, borssal és rozmaringgal fûszereztem. 

Hasüregébe egy almát bújtattam el.

Zsiradékot nem, de húslevest ez alá is öntöttem (kb.1,5 dl)

Sütés közben engedi bõségesen a saját zsírját!

Alufóliával lefedve kb. 1 órát sütöttem a mellén, majd levettem a fóliát és megfordítottam a szárnyast.

DSC_0584_1.JPG

További 1 óráig pirítottam.

A kölessel és némi friss salátával tálaltam.

Tökéletes vasárnapi fogás!

DSC_0580_1.JPG

 

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/05/05/bebisp...

sponsored links

Keres?s