Báránypörkölt

2014-04-22

sponsored links


Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg bárányhús, 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 evõkanál zsír, 1-1 csípõs és zöldpaprika, 1 evõkanál pirospaprika, tárkony, só, bors.
Elkészítése:
Egy fazékban vizet forralunk, és a feldarabolt bárányhúsra öntjük. 15-20 percig állni hagyjuk, majd leöntjük a vizet róla. A hagymát apróra vágjuk, a zsíron aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával és az apróra vágott fokhagymával. Amikor a hús kifehéredik, beletesszük a csíkokra vágott csípõs meg zöld színû paprikát, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk apróra vágott tárkonnyal, 2-3 evõkanál vizet öntünk alá, és pörköljük a húst vigyázva, hogy le ne égjen. Amikor a hús már teljesen megpuhult, zsírjára pirítjuk, majd friss házikenyérrel vagy fõtt krumplival, savanyúsággal tálaljuk.

Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s