(Bárány)Nyakleves

2014-04-22

sponsored links


Ez egy igen finom leves, nem is tudom, hogy miért csak húsvétkor készül nálunk. A báránynyak nem is annyira drága - legalábbis olcsóbb, mint a bárány nemesebb részei.

Több receptet is megnéztem, végül egy erdélyi báránylevesbõl indultam ki (Kövi Pál: Erdélyi lakoma címû könyvében találtam). A legtöbb receptben leforrázzák a bárányhúst, hogy elvegyék a jellegzetes bárányízét, de szerintem ha bárányt eszünk, akkor együnk bárányt.

Hozzávalók (legalább 6 személyre):
2 báránynyak (1,5 kg) szeletekre darabolva
3-4 szál fehérrépa
4-5 szál sárgarépa
1 zeller
1 vöröshagyma
5 dkg vaj,  5 dkg liszt ...

Folytats a blogon ... ludanyo.blogspot.com/2014/04/baranyny...

sponsored links

Keres?s